УКР РУС

Зінченко: Менталітет українців – краще померти, ніж здатися

5 березня 2022 , 09:34 / Читать на русском

Український легіонер Манчестер Сіті Олександр Зінченко поділився своїми думками щодо збройного вторгнення Росії в Україну.

"Опівночі за британським часом моя дружина розбудила мене і плакала. Я був у шоці. Вона показала мені відео, фотографії, що зараз відбувається в Україні.

Зінченко вражений тим, як світ допомагає Україні протистояти російському вторгненню

Можливо, найближче відчуття – це коли хтось із твоїх близьких вмирає. Знаєш, таке відчуття, ніби тобі так погано всередині. Але це ще гірше. Я просто плачу. Вже тиждень, я не рахую скільки, але навіть можу зупинити машину, не важливо де, можу просто плакати з нічого. Я постійно про це думаю. Уявіть собі місце, де ви народилися, де ви росли. А там просто пустир.

Скажу чесно, якби не моя донька, моя сім’я, я б був там. Я просто таким народився. Я знаю людей зі своєї країни, їх менталітет, і всі вони думають однаково. Я так пишаюся тим, що я українець, і буду завжди, до кінця свого життя. Коли ти дивишся на людей, як вони борються за своє життя. Я знаю людей, менталітет мого народу з моєї країни, вони вважають, що краще померти, ніж здатись.

Дуже вдячний цим людям за підтримку, яку я тут отримую. Я не уявляв, що так буде. Тому я хотів би сказати їм спасибі. Я ціную це.

Я отримую багато повідомлень від багатьох хлопців з України, і вони запитують мене про відео підтримки з Великобританії.Тож люди дивляться телевізор, люди все ще дивляться футбол, і вони можуть бачити все це. Думаю, що це їм дуже допомагає

Люди, які підтримують Україну, намагаються їх підбадьорити – не здавайтеся. І я знаю, що мій народ не здасться. Я розмовляв з багатьма людьми, які на нашому боці. І вони сказали, що те, як це висвітлює російське телебачення – смішно.

Моя місія – показати решті світу, що відбувається зараз. На півдні України небагато міст, куди приїжджають мирні жителі, росіяни, і вони проводять фальшиві акції протесту на кшталт "ми хочемо бути з Росією" і тому подібне.

Можу показати вам мільйон фотографій. Я можу показати вам мільйон відео, що вони зараз роблять. Я можу показати вам кожне місто у своїй країні, яке вони зруйнували.Там люди голодують. Люди просто виживають, сплять на землі, в бункерах, вони не можуть жити нормальним життям", – сказав Зінченко для BBC.

Додамо, що Олександр разом з іншими українськими легіонерами займаються волонтерською допомогою для України та створили фонд для підтримки ЗСУ.