УКР РУС

Голкіпер Вереса розніс Монзуль за скандальний вчинок: "Взяла і просто вигадала пенальті"

9 грудня 2023 , 10:57 / Читать на русском

Воротар Вереса Євген Паст поділився думками щодо матчу 17-го туру УПЛ з Шахтарем (0:2).

"Оригіналом не буду, коли скажу, що Шахтар і Верес – це команди різного рівня. Хоча в тактичному плані "гірники" нас нічим не здивували. Вони діяли так, як ми очікували, просто виконавча майстерність номінальних господарів була вищою. Тому звитягу Шахтаря слід визнати заслуженою.

Екс-арбітр ФІФА розібрав скандальний пенальті у матчі Шахтаря проти Вереса: "Такого ще не бачив"

Чи награв Верес на гол? Думаю, що так. Після несправедливого, інакше й не скажеш, пенальті в наші ворота, яке призначила арбітриня Монзуль, а мені вдалося парирувати удар Зубкова, рівняни на емоційному піднесенні видали непогану десятихвилинку й у нас були напівмоменти. Проте на 69-й хвилині все зіпсував згаданий уже Зубков, який дальнім пострілом зняв павутину з верхнього кута.

Про пенальті краще запитати Монзуль – взяла і просто вигадала його. Добре, що для Вереса все обійшлося. До речі, я не вперше виграю дуелі у штатних пенальтистів Шахтаря, тільки раніше це робив, захищаючи ворота Десни.

Щодо шансів Шахтаря з Порту у Лізі чемпіонів... Прекрасно розумію, що Вересу далеко до Порту й на тлі нашої команди "гірники" виглядали переконливо. Але, без перебільшення, Шахтар нинішнього зразка справляє сильне враження контролем м'яча, коли кожен виконавець чітко знає свій маневр. На мій погляд, в Португалії у Шахтаря є шанси досягти потрібного результату. Верес вболіватиме за "гірників", – цитує Паста Sport.ua.

Нагадаємо, Шахтар завершив першу половину сезону УПЛ на 4-му місці, набравши 31 бал. Верес йде чотирнадцятим з 12 очками в активі.