УКР РУС

Шахтар впевнено обіграв Металіст 1925 – перша перемога "гірників" в УПЛ за останній місяць

3 грудня 2023 , 18:53 / Читать на русском

У 16-му турі УПЛ Шахтар у домашньому поєдинку переміг Металіст 1925.

УПЛ. 16-й тур

Шахтар – Металіст 1925 – 2:0

Голи: Зубков, 59, Криськів, 78 (п)

Важка погода і, відповідно, в'язкий газон, відверто не сприяли атакувальній грі. Тим паче, цей факт влаштовував гостей, які відверто побоювалися грізного суперника і вибудували потужні оборонні редути біля своїх воріт.

Чорноморець програв ЛНЗ і втратив позиції в УПЛ – серія фіаско "моряків" насторожує

"Гірникам" не вдавалося подолати низьку і насичену лінію оборони. Бодай якусь гостроту несли удари з середньої і далекої відстані. Але зі спробами Криськіва і Зубкова Сидоренко впорався без особливих проблем. А найнебезпечнішим моментом першого тайму став постріл Арі Моури, який зі зручної позиції не поцілив по воротах.

Другий тайм розпочався з розкішного сольного проходу Егіналду, який у перерві замінив Невертона. Бразилець відпасував Зубкову, але Олександр з неробочої правої не зміг обіграти голкіпера Металіста 1925.

Згодом Сікан відгукнувся на подачу з кутового, проте не влучив у ворота. Криськів вивів Бондаренка на побачення з Сидоренком, однак Артем цю дуель програв. Врешті тиск підопічних Пушіча таки конвертувався в гол. Бондаренко розкішно асистував Зубкову, який відкрив рахунок з меж карної зони.

Остаточно інтригу вбив Криськів, який заробив пенальті – на ньому сфолив скандальний захисник харків'ян Червак. Дмитро сам же ж чітко виконав вирок арбітра – 2:0.

Ця перемога стала першою для "гірників" в УПЛ за місяць – востаннє вони перемагали ще у Класичному 3 листопада. Зараз Шахтар посідає четверте місце у турнірній таблиці (28 залікових балів). Металіст 1925 розташувався на 11-й позиції (15 очок).