УКР РУС

Челсі з Мудриком зганьбився проти Ньюкасла, яскрава перемога Забарного в АПЛ

25 листопада 2023 , 19:04 / Читать на русском

Відбулися поєдинки 13-го туру англійської Прем'єр-ліги.

АПЛ. 13-й тур

Ньюкасл – Челсі – 4:1

Голи: Ісак, 13, Ласселс, 60, Жоелінтон, 62, Гордон, 83  – Стерлінг, 23

Вилучення: Джеймс,73

Шеффілд – Борнмут – 1:3

Голи: Макберні, 90+6,  Таверньє, 12, 51, Клюйверт, 45+3

Ноттінгем – Брайтон – 2:3

Голи: Еланга, 3 – Фергюсон, 26, Педро Ж., 45+4, 58

Вилучення: Данк, 73

Бернлі – Вест Хем – 1:2

Гол: Родрігес, 49 (п) – О'Ші, 86, Соучек, 90+1

Лутон – Крістал Пелас – 2:1

Голи: Менгі, 72, Браун, 84  – Олісе, 75

Челсі розгромно програв Нюкаслу. Михайло Мудрик у стартовий склад не потрапив. "Сороки" вийшли вперед вже у дебюті поєдинку – відзначився Ісак. Однак лондонці вже за лічені хвилини відновили паритет. Стерлінг розкішним ударом реалізував штрафний.

Ман Сіті втратив перемогу над Ліверпулем у битві лідерів АПЛ – Холанд переписав історію та допоміг Зінченку і Ко

Початок другого тайму став жахіттям для Челсі – суперники забили двічі за дві хвилини. У воротах Санчеса розписалися Ласселс і Жоелінтон. Мудрик вийшов на поле на 68-й хвилині, замінивши Галлахера. А невдовзі "сині" залишилися в меншості – Ріс Джеймс заробив другу жовту картку. "Пенсіонерів" на завершальних хвилинах добив Ентоні Гордон – 4:1.

Натомість Борнмут Іллі Забарного впевнено здолав на виїзді Шеффілд. Таверньє оформив дубль, забивши на самому старті поєдинку та у другому таймі. Також гол у свій актив записав Клюйверт. Український оборонець "вишень" з'явився на полі з перших хвилин. На 90+6 хвилині Шеффілд спромігся на гол престижу.

У паралельному поєдинку Брайтон обіграв Ноттінгем. Гості ошелешили "чайок" Де Дзербі голом на третій хвилині. Однак після цього Брайтон відвантажили у ворота "лісників" 3 м'ячі. Зокрема, Жоау Педро оформив дубль. На 73-й хвилині "чайки" залишилися в меншості – другого "гірчичника" вхопив Данк. А за кілька хвилин Гіббс-Вайт реалізував пенальті, скоротивши відставання від Брайтона – 2:3.

Бернлі ледь не відібрав очки у Вест Хема. Джей Родрігес відкрив рахунок з пенальті на старті другого тайму.  Але під завісу тайму О'Ші зробив "молотобійцям" подарунок у вигляді автоголу. А у компенсований час Соучек вирвав перемогу для Вест Хема – 2:1.

У ще одному матчі туру Лутон обіграв Крістал Пелас – 2:1.

Зараз турнірну таблицю АПЛ очолює Манчестер Сіті (29 залікових балів). Нюкасл йде шостим (23 очки), Брайтон на 7-му місці (22 пункти), Вест Хем на 9-му (20 очок), Челсі одразу за ним (16 пунктів). Борнмут розташувався на 16-му щаблі (12 залікових балів).