УКР РУС

Ультрас Севастополя та кримський націоналіст героїчно загинув у бою з російськими окупантами

16 листопада 2023 , 11:43 / Читать на русском

Спортивна спільнота України зазнала чергової втрати через війну з росією.

"9 листопада під час виконання бойового завдання загинув 34-річний Олександр "Севас" Ткаченко, представник фанатського руху ФК Севастополь, кримський націоналіст, кадровий військовий. 

Майстер спорту з боксу загинув, захищаючи Україну від окупантів

Олександр долучився до фанатської трибуни Севастополя з юних років. Хлопця цікавив не стільки сам футбол, скільки відчуття пригод та бійок. Але найперше його характеризували ідейність, радикальна проукраїнська позиція. "Севас" нерідко гупав "ватну" публіку у Севастополі за будь-яку прихильність до потенційного ворога.

Військова справа була традиційною для сім'ї Ткаченків. З 2013-го "Севас" служив у лавах 1 ОБМП. Розбирався у всьому. Знищував ворога будь-яким боєприпасом – від 30-их ВОГів до 338 калібру.

Початок повномасштабного вторгнення "Севас" зустрів в Ірпені на Київщині. Втративши рідний дім, він був рішуче налаштований не дати росіянам забрати інший. Він вступав у стрілецькі бої, змушуючи ворога відступати. Був автором відомого фото з мертвим окупантом, який мав на тілі руни. 

Під час рубки за Ірпінь "Севас" потрапив до групи, де знаходилися також хулігани Динамо. Олександр завжди відзначався спокоєм та розсудливістю і завдяки цим рисам дуже підсилив в той час добровольчий підрозділ. 

"Севас" був взірцевим морпіхом. Багато разів мав прямий контакт з ворогом, де кожного разу виходив з переможцем. Одного разу, коли росіяни намагалися штурмувати українські позиції, він майже самотужки відбив атаку за допомогою ГП-25.

Олександр нагороджений орденом "За Мужність ІІІ ступеня" за участь в АТО/ООС. У "Севаса" залишилися дружина та 3 дітей. Підтримати їх можна, перерахувавши кошти на банку", – повідомляє Telegram-канал "Нетолерантні історії спорту".