УКР РУС

Шахтар вибив у Тоттенхема гроші за зіркового легіонера – Галатасарай ризикує "влетіти" на 150 мільйонів

14 листопада 2023 , 23:03 / Читать на русском

Схоже, Шахтар таки отримає компенсацію за коштовних легіонерів, які покинули команду після повномасштабного вторгнення.

Цього літа Тоттенхем підписав ізраїльського вінгера Манора Соломона, не заплативши Шахтарю ані копійчини. Це стало можливим через лазівку ФІФА, яка дозволила легіонерам призупиняти контракти з українськими клубами через повномасштабну війну.

Трансфер Тете: президент Галатасарая категорично відповів на звинувачення Шахтаря

Після тривалих переговорів між "гірниками" і "шпорами" за посередництва ФІФА англійський клуб таки погодився заплатити за Соломона 6,5 мільйонів євро – рівно за стільки донеччани свого часу купили нападника у Маккабі Петах-Тіква. Крім цього, Шахтар отримає відсоток з майбутнього перепродажу гравця. Про це повідомляє Fotospor.

Тепер Галатасарай опинився у скрутному становищі. Турецький гранд влітку також прихистив легіонера "гірників" Тете. Очікується, що ФІФА змусить стамбульців провести переговори з "гірниками" і виплатити їм компенсацію за "лондонським сценарієм".

Якщо ж Галатасарай не піде на це, то розмір компенсації визначатиме ФІФА. За найгіршого розвитку подій турки заплатять за свою жадібність 150 мільйонів євро відступних, прописані у контракті бразильця з Шахтарем, який він розірвав в односторонньому порядку.