УКР РУС

Маркевич спрогнозував долю Шахтаря у ЛЧ: "Тренування Барселони з підвищеною відповідальністю"

26 жовтня 2023 , 14:23 / Читать на русском

Головний тренер Карпат Мирон Маркевич прокоментував гру Шахтаря проти Барселони у матчі 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів (1:2).

"Треба підсилювати оборону. Працювати над цим компонентом гри, бо коли я говорю про захист, то маю на увазі не лише оборонців Шахтаря – мова про командну гру. З таким гармидером, який в обороні "гірників" коїться зараз, на серйозний результат розраховувати тяжко. Крім Тараса Степаненка, в Шахтарі ніхто на сто відсотків не відпрацьовує в захисті.

Барселона – Шахтар: вінгер "блаугранас" прокоментував важку перемогу над "гірниками"

На гру проти Шахтаря головний тренер Барселони Хаві випустив половину складу резервістів. Грав, м'яко кажучи, не основний склад. Без Лєвандовскі та ще як мінімум трьох-чотирьох гравців основи. Я дивлюся багато матчів Барселони в чемпіонаті Іспанії, це ж геть інший рівень у порівнянні з тим, що ми бачили в грі проти "гірників". Для Барселони гра проти Шахтаря була мов тренування з підвищеною відповідальністю.

Фізично команда мала непоганий вигляд. Стосовно ж недоліків у грі, то вони старі. Величезні проблеми в захисті. З тим мають щось робити. У нападі теж є над чим працювати. Те, що Шахтарю не вистачає висококласного форварда, видно і по матчах в українській Прем'єр-лізі.

На що Шахтар реально може розраховувати в одній групі з Барселоною, Порту та Антверпеном? Третє місце – стеля для цього Шахтаря в групі Ліги чемпіонів. Ліга Європи – цей турнір краще підійде для нинішнього Шахтаря.

Гравцям "гірників" потрібно бути нахабнішими. І в матчі в Барселоні – теж. Таку Барселону можна було і обіграти, якби зіграли розкутіше, сміливіше. Не буде результатів у Лізі чемпіонів, якщо гравці будуть боятись. Потрібно постійно вступати у відбір, пресингувати. Я розумію, що багато в Шахтарі зараз молодих пацанів, але це ж не виправдання. Повторюся, без надійної гри в захисті на хороші результати Шахтарю немає чого сподіватись. Особливо, якщо на наступний матч з донеччанами Барселона прибуде бойовим, основним складом", – сказав Маркевич у коментарі виданню Український футбол.

Нагадаємо, каталонці з 9-ма очками впевнено очолюють групу. Українці ж розташувалися на 3-й сходинці (3 бали). Друге місце посідає Порту (6), а останню сходинку Антверпен (0).