УКР РУС

Евертон в меншості програв Ліверпулю в мерсисайдському дербі – у Миколенка вселився Мальдіні

21 жовтня 2023 , 16:30 / Читать на русском

Ліверпуль приймав Евертон у дев'ятому турі АПЛ. Звіт матчу читайте на Спорт 24.

Мерсисайдське дербі традиційно видалось багатим на картки. Ще до екватора першого тайму Ешлі Янґ та Джеймс Тарковскі назбирали по "гірчичнику". Перший на цьому не зупинився й заніс у пасив другу жовту, а з нею й вилучення. Так протистояння Ліверпуля й Евертона встановило антирекорд англійської Прем'єр-ліги за кількістю червоних карток – 23.

Прикра помилка Забарного у відеоогляді поєдинку Евертон – Борнмут – 3:0

Серед моментів у першій половині запам'ятався хіба що заблокований постріл Діаса. Головними ж героями зустрічі стали оборонці Евертона, якщо не зважати на червону Янга. Серед них і Миколенко, якого ще після першої половини фани почали порівнювати з легендарним Пауло Мальдіні. 

По перерві "іриски", нехай і в меншості, продовжили успішно відбивати навали "червоних". Перевага господарів у володінні м'ячем подекуди сягала 85%, хоча на моментах це не надто позначалося. На 71-й Діас таки знайшов лазівку в штрафному Миколенка і Ко та заробив пенальті, який реалізував Салах. 

Віталій Миколенко пішов з поля на 88-й хвилині та отримав середню оцінку в команді від порталу SofaScore 6.8. Українець здійснив 2 виноси, 2 блоки, 3 перехоплення м'яча, 3 відбори та 1 успішний обіграш суперника. При цьому, крайній захисник сфолив лише раз, притримавши Салаха за футболку.

Невдовзі після заміни Миколенка "іриски" ледь не пропустили вдруге. Елліот з межі штрафного зарядив гармату під поперечку – ПІкфорд врятував. На останніх хвилинах компенсованого часу невгамовний Салах таки збільшив перевагу до двох м'ячів – це 7 гол єгиптянина в поточному сезоні АПЛ. У лідера бомбардирських перегонів Холанда 8 м'ячів у активі.

Ліверпуль наздогнав Тоттенхем і Арсенал на вершині турніної таблиці (у трьох команд по 20 балів). Евертон йде 16-м з 7 очками.