УКР РУС

Іспанія і Шотландія вийшли на Євро-2024, Холанд провалив відбір, чергове фіаско поляків

15 жовтня 2023 , 23:44 / Читать на русском

Відбулися чергові матчі 8-го туру кваліфікації на Євро-2024.

Євро-2024, кваліфікація. Тур 8

Група А

Норвегія – Іспанія – 0:1

Гол: Гаві, 49

Група Е

Польща – Молдова – 1:1

Голи: Свідерський, 53 – Ніколаєску, 26

Іспанія очікувано грала першим номером у матчі проти Норвегії. Мората на 20 хвилині з близької відстані влучив у ворота суперника, але святкування гостей обірвав арбітр, який скасував гол через офсайд. Згодом Карвахаль змарнував свій момент, відправивши мʼяч повз ліву стійку.

Магія Хвічі допомогла Грузії розгромити Кіпр, Чехія ледве дотиснула Фарерські острови – відбір Євро-2024

Одразу по перерві Гаві підібрав мʼяч у штрафному майданчику та без роздумів розстріляв ворота Нюланда. Іспанці продовжили контролювати хід подій, а норвежці створювали лише поодинокі моменти. Зокрема Холанд цілився у нижній кут – голкіпер врятував.

Іспанія втримала перемогу та піднялася на перше місце у групі А з 15 очками та отримала путівку на Євро-2024, як і Шотландія. А ось Норвегія на 3 сходинці з 10 балами та втратила шанс кваліфікуватися на турнір через відбір. Однак є ще можливість пробитися через Лігу націй.

У паралельному матчі Польща приймала Молдову. Господарі виглядали кращими на полі, але примудрилися пропустити першими на 26 хвилині. Ніколаєску після навісу з кутового переправив мʼяч у сітку. Відновити паритет вдалося Свідерському у другому таймі. Вирвати перемогу Польщі так і не вдалося. 

У групі Е поляки перебувають на 3 місці та мають у своєму активі 10 очок. Молдова йде 4-ю з 9 пунктами. А ось лідирує Албанія з 13 балами.