УКР РУС

Мудрик забив дебютний гол за Челсі та допоміг команді Почеттіно здолати Фулхем

2 жовтня 2023 , 23:58 / Читать на русском

Челсі зустрівся з Фулхемом у поєдинку 7-туру англійської Прем'єр-ліги.

Англійська Прем'єр-ліга, 7-й тур

Фулхем – Челсі – 0:2

Голи: Мудрик, 18, Броя, 19

Михайло Мудрик потрапив у основний склад "аристократів". Це була його третя поява зі старту поспіль та шоста загалом цього сезону.

"Мудрик – унікальний гравець": Почеттіно розхвалив українця

Зі старту поєдинку Челсі активно пресингував. На 12-й хвилині український вінгер завдавав першого удару, однак залишив кіпера без роботи, пробивши вище воріт. Вже за декілька миттєвостей Мудрик реабілітувався та забив дебютний гол за "аристократів" в офіційному матчі. Михайло відреагував на пас Колвілла, першим дотиком обробив м'яч, а другим – вразив ворота.

До слова, Мудрик – 7-й українець, який забив у матчі АПЛ. До нього це вдалося зробити Сергію Реброву, Андрію Шевченку, Андрію Вороніну, Андрію Ярмоленку, Віталію Миколенку та Олександру Зінченку.

Не давши Фулхему оговтатись, підопічні Маурісіо Почеттіно забили вдруге – відзначився Броя. До кінця першого тайму господарі заволоділи перевагою у володінні м'ячем, але не спромоглися завдати жодного удару у напрямку воріт. 

По перерві українець покинув поле, а йому на заміну вийшов Матсен. "Дачники" додали в атаці, та перший серйозний момент другого тайму створили "сині". Згодом Фулхем відповів ударом Лукіча – Санчес парирував. Команди ще декілька разів обмінялися небезпекою, але до кінця зустрічі змінити рахунок так і не вдалося. 

Загалом Мудрик провів на полі 45 хвилин, забив гол, виграв 2 з 3-х єдиноборств, раз відібрав м'яч, заробив 1 фол і відзначився 50% точних пасів. Статистичний портал Sofascore поставив нашому земляку 7,3 бала, що є одним з найвищих у складі Челсі. 

У підсумку Челсі піднявся до 11-ї сходинки (8 балів) у турнірній таблиці чемпіонату Англії, а Фулхем розташувався на 13-й (8).