УКР РУС

Шахтар поступився Порту через катастрофічні помилки у захисті – Келсі забив дебютний гол у Лізі чемпіонів

19 вересня 2023 , 23:53 / Читать на русском

Шахтар зустрічався з Порту у рамках групового етапу Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів. Груповий етап. Тур 1

Шахтар – Порту – 1:3

Голи: Келсі, 13 – Галену, 8, 15, Таремі, 29

Донецька команда через війну в Україні змушена свої домашні поєдинки проводити на Фолькспаркштадіоні в Гамбурзі. Німецькі вболівальники виявили неабиякий інтерес до матчів Шахтаря в ЛЧ та активно купували квитки на гру з Порту. Звичайно, що заповнити стадіон допомогли українські фанати, частина яких змушена була виїхати в Німеччину через напад росії. 

ЛЧ: Мілан через жахливу реалізацію не зміг дотиснути Ньюкасл, Лейпциг переміг Янг Бойз

Ще на старті матчу з португальським клубом все пішло не за планом ван Леувена. "Гірники" пропустили перший гол на 8 хвилині. Різник парирував після удару Таремі, але першим на добиванні опинився Галену, який відправив мʼяч у ворота. Міроші, який дебютував за "гірників", не встиг заблокувати півзахисника Порту. За кілька миттєвостей Зубков скинув на хід Коноплі, а той з флангу навісив прямо на голову Келсі – форвард не схибив. Це дебютний матч та гол для венесуельця у ЛЧ.

Проте паритет тривав недовго. Сікан неточно віддав на Лемкіна, мʼяч швидко перехопив Галену та записав у свій актив дубль. На цьому катастрофічні помилки "гірників" не закінчилися. Галену втік на фланзі від Лемкіна та прострілив на Теремі, який опинився без опіки та зблизька розстріляв ворота Різника. Ракицький намагався перехопити подачу автора дубля, але не зміг дотягнутися ногою.

По перерві Назарина скористався моментом та пробив по воротах – Кошта парирував. А невдовзі вже Різнику довелося рятували свою команду після удару Еустакіо, який отримав мʼяч після невдалого вибивання у виконанні Міроші. Зубков намагався закрутити під ближню стійку, проте голкіпер зреагував. 

Ван Леувен провів одразу три заміни та випустив на поле Азарова, Бондаренка та Кащука, щоб освіжити гру "гірників". Зубков знову цілився у ближній кут, але постріл не створив проблем для Кошти. Більше командам не вдалося забити.

Свій наступний матч у ЛЧ Шахтар проведе проти Антверпена. Поєдинок відбудеться 4 жовтня о 19:45 за київським часом.