УКР РУС

Мудрик вперше у сезоні АПЛ вийшов у старті – Челсі поділив очки з Борнмутом Забарного

17 вересня 2023 , 17:57 / Читать на русском

У п'ятому турі АПЛ Челсі Михайла Мудрика зіграв внічию з Борнмутом Іллі Забарного.

АПЛ. П'ятий тур

Борнмут – Челсі – 0:0

Михайло Мудрик вперше у поточному сезоні АПЛ вийшов в основі Челсі. Натомість для Іллі Забарного поява у стартовому складі Борнмута уже стала звичною. Команди українців кепсько розпочали поточну кампанію. Лондонці за чотири тури заробили лише 4 очка, "вишні" – два.

Мудрик може перебратися до Бундесліги – невдалий сезон в Челсі не стане перешкодою

Уже в дебюті поєдинку Мудрик розігнав атаку, відкотив м'яч під удар Джексону – форвард пробив, але господарів підстрахувала стійка. "Вишні" миттєво відповіли небезпечним епізодом за участі свого вінгера Уттара, але Санчес яскравим сейвом виручив Челсі.

Під завісу першого тайму Мудрик грубо врізався в ноги Керкезу, за що вхопив "гірчичника". На перерву так і пішли з нулями на табло.

На старті другого тайму Михайло заробив небезпечний штрафний і хотів пробити стандарт самотужки. Однак виконувати удар взявся Стерлінг. Рахім поцілив у перекладину, м'яч зрикошетив і влучив у лінію воріт. Колвілл зіграв на добиванні, однак арбітр взяття воріт не зарахував – Леві перебував у офсайді.

На 63-й хвилині українського легіонера "синіх" замінив Коул Палмер. За відведений йому час Мудрик віддав 74% точних пасів, виграв 11 єдиноборств, але 16 разів втратив володіння м'ячем. Натомість Забарний провів на полі весь матч – віддав 85% точних пасів та виграв 5 єдиноборства.

Невдовзі лондонці посіяли справжню паніку біля воріт Борнмута, але Нету зміг погасити цю пожежу. Наприкінці поєдинку вивести підопічних Почеттіно міг Джексон, але його удар заблокував Кук. Жодній із команд так і не вдалося "розмочити" рахунок.

Після цієї нічиєї Челсі розташувався на 14-й позиції (5 очок), Борнмут – на один щабель позаду (3 пункти).