УКР РУС

Недитячі іграшки Кейна: зірка Баварії володіє колекцією за сотні тисяч фунтів від "електрички" до британської класики

14 вересня 2023 , 16:16 / Читать на русском

Новоспечений форвард Баварії Харрі Кейн може похизуватись цікавим автопарком.

Цього літа англійський форвард офіційно перебрався з Тоттенхема в мюнхенську Баварію з надією здобути бажаний трофей Ліги чемпіонів. Протягом своєї кар'єри на Туманному Альбіоні Кейн встиг зібрати розкішну колекцію автомобілів.

"Боляче, коли хлопці грають у ЛЧ, а я сиджу вдома": Кейн – про незакритий гештальт у карʼєрі

У Німеччині вони не стануть йому в пригоді, адже мають кермо з правого боку. Та навряд це велика проблема для зірки футболу із зарплатою у 25 мільйонів євро на рік. Тим паче, що одразу після переїзду до Баварії компанія Audi безплатно презентувала Харрі авто для лівостороннього руху, повідомляє The Sun.

Audi Q8 e-tron

Баварія уклала спонсорську угоду з німецьким виробником Audi ще у 2002 році. Відповідно до неї, усі гравці та навіть члени персоналу після приєднання до клубу безплатно отримують авто на свій вибір. Харрі Кейн обрав практичний чорний електрокар Audi Q8 e-tron вартістю 58 тисяч фунтів стерлінгів: "Я хотів сімейний автомобіль. Тепер, коли у мене четверо дітей, мені потрібен простір".

Очікується, що він їздитиме на ньому на тренування та на матчі. Представникам команди заборонено користуватися конкретно у цих цілях марками, які не входять до концерну Volkswagen AG. За порушення цього правила вони ризикують отримати штраф до 50 тисяч євро.

Bentley Continental GT Supersports

Це авто нападник "пивоварів" придбав ще у 2020 році, на той час воно коштувало 212 тисяч фунтів. До слова, Bentley входить до концерну Volkswagen AG, тож проблем з використанням цього суперкару в Кейна не виникне. 

"Вирішив потішити себе спортивним автомобілем, дійсно придивлявся до них. Оскільки я люблю пограти у гольф, мені не підходять машини з низькою підвіскою чи без місця у багажнику. Таких Bentley Continental GT Supersports, як у мене, випустили лише 710 одиниць. Я обрав білу з чорними колесами. Це красива машина. Це мій перший справжній спортивний автомобіль", – пояснив свій вибір футболіст.

Jaguar F-Pace та Land Rover

Не дивно, що в автопарку британця знайшлося місце і для вітчизняних Jaguar F-Pace (35 тисяч фунтів стерлінгів) та Land Rover (99 тисяч фунтів). 

До першого автомобіля у Харрі виникли особливі почуття: "Я пишаюся тим, що мене асоціюють із британською маркою Jaguar. Мені дуже подобається цей Jag. Він не дуже габаритний, але й не дуже маленький – підходить для поїздок з нашою маленькою донечкою та собаками.

Це сімейний автомобіль зі спортивною душею. Мені не соромно їздити на ньому. Ви щасливі, що керуєте ним. Він має гарний вигляд і коштує не надто дорого.Після гри або тренування хочеться сісти в гарну машину і відпочити. До цього у мене був Range Rover Sport. Любив його, але хотілося більшої версії".