УКР РУС

Евертон здобув перше очко у гольовому трилері проти новачка АПЛ – Миколенко в ролі глядача

2 вересня 2023 , 16:31 / Читать на русском

Шеффілд Юнайтед приймав Евертон у четвертому турі АПЛ.

У поточному сезоні чемпіонату Англії ані ліверпульці, ані Шеффілд Юнайтед до очної зустрічі ще не перемагали, ба навіть не здобули бодай 1 бал. Віталій Миколенко попри травму потрапив до заявки "ірисок" на матч, хоча й провів увесь поєдинок у запасі.

Миколенко отримав зіркового партнера – Евертон закрив проблемну позицію

Зустріч розпочалася за сценарієм Евертона. На 14-й хвилині Дукуре підхопи м'яч у штрафному після розіграшу кутового та заштовхав його у сітку. Втім господарям вдалося перехопити ініціативу. На 33-й Шеффілд Юнайтед розігнав атаку правим флангом, де саме не було Миколенка. Макберні отримав передачу в районі 11-метрової позначки і скинув під удар Арчеру – у Джордана Пікфорда не було шансів.

Перед свистком на перерву кіпер "ірисок" заніс у пасив ще й кінематографічний автогол. Оборона гостей дала пробити Арчеру з краю карного майданчика – м'яч двічі зрикошетив від стійки та спини Пікфорда перед тим, як влетіти у сітку.

В другій половині ліверпульці відновили паритет зусиллями Паттерсона і Данджуми. Перший прострілив з правого флангу, а другий в дотик забив м'яч у ворота. На тлі першого тайму команди створили значно менше гольових епізодів. Статистично "іриски" володіли незначною перевагою у володінні м'ячем (56/44) та за показником очікуваних голів (0.59/0.37 xG).

На останніх хвилинах компенсованого часу господарі ледь не видряпали перемогу після розіграшу кутового. Пікфорд перевів перший постріл на поперечку, а потім потягнув добивання, врятувавши свою команду від поразки – 2:2.

Евертон і Шеффілд Юнайтед здобувають перші очки в поточному сезоні АПЛ.