УКР РУС

Екс-тренер Шахтаря закликав Бенфіку та Брагу не продавати гравців на росію: "Ці гроші капатимуть кров’ю загиблих дітей"

14 серпня 2023 , 08:30 / Читать на русском

Головний тренер Лілля та колишній наставник Шахтаря Паулу Фонсека закликав португальські клуби не співпрацювати з російськими командами.

"Протягом цього тижня я читав, що Бенфіка і моя Брага (Фонсека тренував цей клуб, – прим. Спорт 24) розглядають можливість продажу Шикінью та Тормена російським клубам. Бенфіка, яка зразково розгорнула кампанію з допомоги Україні з початку війни. Моя Брага, яку очолюють чуйні люди з великими серцями. Я не хочу в це вірити. Я відмовляюся це робити.

Поплатився за російський прапор: футболіста збірної Камеруну не впустили на матч Ліги чемпіонів

Два тижні тому російський клуб (Спартак) намагався купити лівого захисника Сассуоло Рожеріу. Італійський клуб відмовився від переговорів через етичні питання, пов'язані з війною. Закликаю Бенфіку та Брагу взяти приклад з італійського клубу.

Я знаю, що час минає, і люди вдома більше не слухають новини, пов’язаних з війною в Україні, але щодня росія продовжує вбивати людей і, перш за все, невинних дітей. Можливо, деяких з них удома під час перегляду футбольного матчу. Одне я знаю. Якщо Бенфіка і моя Брага укладуть угоди з російськими клубами, ці гроші капатимуть кров’ю дітей, які щодня гинуть в Україні. І багато хто з цих дітей любив футбол", – написав Фонсека на своїй сторінці у Twitter.