УКР РУС

Тренера збірної Замбії звинуватили у домаганнях до футболісток під час ЧС-2023 – реакція ФІФА

4 серпня 2023 , 13:59 / Читать на русском

ФІФА отримала скаргу від гравчинь національної команди Замбії.

Футболістки дочекалися завершення свого виступу на жіночому чемпіонаті світу та подали офіційне звернення до ФІФА. Головний тренер Брюс Мвапе на тренуванні перед матчем з Коста-Рикою торкався грудей однієї з гравчинь, повідомляє The Guardian.

Екс-зірку Барселони звинувачують у згвалтуванні – раніше йому інкримінували сексуальне домагання

Цікаво, що раніше 63-річного коуча вже звинувачували у домаганнях, проте розслідування ще триває. ФІФА розгляне нову скаргу. Якщо вину буде доведено, то тренер ризикує отримати довічне відсторонення від футболу. 

"Будь-хто, хто бажає висунути звинувачення або надати інформацію щодо насильства у футболі, може зробити це через конфіденційну платформу ФІФА. Вся інформація, яка надається ФІФА, зберігається з найсуворішою конфіденційністю.

ФІФА надає підтримку і допомогу, аби гарантувати безпеку тих, хто повідомляє про проблеми із захистом, включно зі свідками, що надають свідчення в судових справах ФІФА. Якщо провину встановлено, ФІФА застосовує найсуворіші можливі санкції, включно з довічним виключенням людей з футболуНаш послужний список це демонструє", – йдеться у заяві ФІФА.