УКР РУС

В УЄФА прокоментували інцидент з прапором України: "Ініціатива турецького поліцейського"

14 червня 2023 , 19:06 / Читать на русском

УЄФА пояснив ситуацію під час фіналу Ліги чемпіонів, коли у вболівальника намагались відібрати український прапор.

УЄФА заявив, що це була невдала індивідуальна ініціатива одного з місцевих офіцерів служби безпеки турецької поліції. Коли про це повідомили керівнику турецької поліції, то він негайно попросив повернути прапор фанату. УЄФА зазначає, що не забороняє демонструвати українські прапори на стадіонах. Спілка активно демонструє повідомлення, які закликають до миру, на всіх своїх іграх з початку війни.

На фіналі Ліги чемпіонів намагались відібрати український прапор – відео

До слова, цим вболівальником виявився 30-річний Яків Кріс, який живе в Ізраїлі, але родом з Одеси. Він прокоментував ситуацію The Guardian.

"За півтори години до початку гри я підійшов до трибун і прикріпив прапор України. Мені ніхто нічого не сказав. Я попросив поліцейського сфотографувати мене з прапором, він це й зробив. Але через 10 хвилин прийшов чоловік у костюмі з табличкою Турецької футбольної асоціації та сказав мені зняти прапор.

Я його запитав, чому не можна вивісити прапор України, коли на стадіоні вже висять прапори Тунісу, Албанії, Казахстану, Палестини. Це лише прапори, які я бачив того вечора на трибунах. Але пояснень мені не дали. У мене відібрали прапор. Я попросив його повернути, і мені його віддали. Я почав повертати його на стенд, тому що мені не пояснили, чому це заборонено.

Але працівники стадіону почали виривати у мене з рук прапор, били мене по руках. Я це все знімав на відео. Вимагали вимкнути відео, але я цього не зробив. Потім вони вимагали видалити відео з телефону.

Тоді мене запитали, чи я курю. Я сказав, що ні. Вони хотіли, щоб я вийшов з ними за межі стадіону, але не пояснили, куди. Я відмовився. Я сказав, що не буду видаляти відео. Через кілька хвилин до мене підійшли вболівальники Манчестер Сіті і захистили. Вони відвели мене до своєї трибуни для вболівальників, і я провів з ними весь матч", – розповів українець.