УКР РУС

Ізраїль сенсаційно вибив Бразилію у божевільному чвертьфіналі ЧС-2023 U-20

3 червня 2023 , 23:21 / Читать на русском

Ізраїль зустрічався з Бразилією у чвертьфіналі чемпіонату світу U-20.

ЧС-2023 U-20, 1/4 фіналу 

Ізраїль U-20 – Бразилія U-20 – 3:2

Голи: Халаїлі, 60, Шиблі, 94, Тургеман, 105+3 – Леонарду, 56, Насіменту, 92

Нереалізований пенальті: Мадмун, 113 (Ізраїль), Ібрахім, 115 (Ізраїль)

У перший в своїй історії чвертьфінал чемпіонату світу U-20 ізраїльтяни пробилися, здолавши у попередній стадії Узбекистан. Натомість "селесао" у 1/8 фіналу без проблем розібралися з Тунісом (4:1). 

ЧС-2023: визначилися усі чвертьфіналісти Мундіалю U-20 з футболу

Команди не змогли "розмочити" рахунок в конкурентній першій половині. Бразильці були ближчими до гола (0.74 xG). Маркіньйос не реалізував класну нагоду, пробивши головою в межах штрафного – кіпер ізраїльтян дивом потягнув м'яч. 

Другий тайм видався багатим на моменти. На 56-й хвилині Леонарду вивів "селесао" вперед пострілом під поперечку. За кілька хвилин Халаїлі відновив паритет. В основний час командам не вдалося визначити переможця, тож гра перейшла в божевільні екстратайми. Бразильці знову вирвались вперед після дивовижної комбінації, яку ударом завершував Насіменту. Ізраїльтяни відповіли двома голами Шиблі та Тургемана – тепер відіграватися довелося "селесао".

На старті другого екстратайму гравець бразильців привіз пенальті у власні ворота, зігравши рукою після подачі з кутового. Воротар парирував перший постріл, але сфолив граючи на виході. Арбітр призначив другий 11-метровий – ізраїльтяни знову змарнували нагоду. Втім "селесао" так і не змогли врятуватись від поразки – 2:3.

Додамо, у півфіналі збірна Ізраїля зіграє проти переможця протистояння США – Уругвай.