УКР РУС

Барселона з шаленим камбеком стала переможцем жіночої Ліги чемпіонів

3 червня 2023 , 18:57 / Читать на русском

Барселона та Вольфсбург зустрічались у фінальному поєдинку жіночої Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2022/23.

Жіноча Ліга чемпіонів. Фінал

Барселона – Вольфсбург – 3:2

Голи: Гіхарро, 48, 50, Рольфо, 70 – Пайор, 3, Попп, 37

Дорогою до фінального поєдинку Барселона в 1/2 пройшла Челсі (2:1 за результатом двох матчів), а Вольфсбург драматично вирвав перемогу над Арсеналом (5:4 за результатом двох матчів). Каталонки лише один раз тріумфували у найпрестижнішому клубному турнірі світу (у 2021 році), натомість "вовчиці" двічі виборювали славетний титул (у 2013 та 2014 роках).

Анчелотті розсмішив журналістів реакцією на запитання про Кейна

Квитки на трибуни нідерландського стадіону Філіпс в Ейндховені були розкуплені ще за два тижні до фіналу, тому атмосфера на 34-тисячній арені була справді дивовижна.

Гравчині Вольфсбурга шокували суперниць вже у дебюті поєдинку. Каталонки припустились позиційної помилки, якою скористалась Пайор – полячка без зайвих роздумів потужно пробила з меж карного майданчику. Згодом нападниця записала до свого активу асист на Попп.

"Блаугранас" вийшли на другий тайм із зовсім іншим настроєм, тому за 5 стартових хвилин змогли зрівняти рахунок. Гіхарро двічі розписалась у німецьких воротах. А на 70-й хвилині Рольфо створила справжню сенсацію: "вовчиці" на рівному місці спровокували пожежу у власній воротарській зоні, а шведська футболістка впевнено завершила сумбурну атаку.

Вольфсбург намагався відновити паритет, проте іспанки все ж втримали бажану перемогу. Барселона вдруге у своїй історії перемагає у жіночій Лізі чемпіонів.