УКР РУС

"Труднощі будуть": експерт оцінив перспективи Маркевича в Карпатах та дав пораду тренеру

3 червня 2023 , 10:27 / Читать на русском

Відомий коуч та експерт Олег Федорчук висловився щодо призначення Мирона Маркевича на пост головного тренера львівських Карпат.

"Особисто я радий, що Мирон Маркевич нарешті повернувся до роботи. Його досвід стане в нагоді Карпатам. До того ж, дуже символічно, що Мирон Богданович розпочав свою кар'єру в Карпатах, я не беру період у Волині та Кривбасі, і закінчує тут.

Маркевич офіційно став головним тренером Карпат

Чи не позначиться на його роботі великий простій? Звісно, труднощі будуть. Миронові Богдановичу потрібні помічники, які знають сучасний ринок. Але зараз багато тренерів і клубів користуються агентськими послугами, тому, гадаю, проблем із комплектацією команди не буде. Тим більше, склад у Карпат не такий безнадійний – 60-70 відсотків там хороші футболісти.

Які позиції Карпатам потрібно посилити? Насамперед групу оборони, починаючи з воротаря. Також у Карпатах дуже нестабільна центральна та опорна зона. Маркевич має над чим подумати. Думаю, що мінімум п'ять-шість футболістів потрібно купувати до основного складу.

Все залежатиме від того, хто вилетить із УПЛ. Вже йде розграбування ФК Львів. У Металісті є хороші футболісти, ті ж Картушов, Прядун, Мізюк та низка інших, які мають досвід виступів у Першій лізі", – зазначив Федорчук у інтерв'ю Українському футболу

Нагадаємо, напередодні Мирон Маркевич вже вп'яте у своїй кар'єрі очолив Карпати. Попереднім місцем роботи фахівця був Дніпро, яким він керував у 2014 – 2016 роках.