УКР РУС

Мрія Гвардіоли, аура Карло, харизма Клоппа: хто стане переможцем Ліги чемпіонів

10 лютого 2022 , 19:00 / Читать на русском

Ліга чемпіонів незабаром повертається! Зовсім скоро найсильніші команди Європи гратимуть на грані своїх можливостей, щоб завоювати "вухатий" кубок.

Уже наступного тижня шанувальники футболу зможуть насолодитися матчами 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Розв'язка великого турніру не за горами, тож саме час поміркувати, шанси яких команд на перемогу в турнірі найбільш реальні. 

Переможець торішнього розіграшу Ліги чемпіонів – лондонський Челсі – виглядає далеко не найсильнішою командою з тих 16, кому вдалося пробитися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 2021/22. Хлопці Томаса Тухеля впевнено пройшли групову дистанцію, але пропустили перед собою туринський Ювентус. Розгромна перемога над туринцями з рахунком 4:0 не стала яскравим фінальним акордом – усе зіпсувала нічия з Зенітом на виїзді – 3:3. 

У першому етапі плей-офф "аристократи" зіграють проти сенсаційного чемпіона Франції Лілля. Після стрімкого злету "мастифів" підстерегло болюче падіння: команда перебуває лише на 11 місці у таблиці та зазнала болючого розгрому від ПСЖ. Челсі має більше шансів на прохід далі, але чи зможуть лондонці проявити торішню стабільність у грі з грандами – відкрите запитання. 

Битва Реала та ПСЖ – це свого роду передчасний фінал Ліги чемпіонів. Обидва титани європейського футболу були серед фаворитів на перемогу у турнірі. Зіркові парижани набралися досвіду та готові брати штурмом омріяний кубок, але в Реала є злагоджена команда та Карло Анчелотті. 

Заряджай на Лігу чемпіонів разом з FAVBET: роби прогноз та святкуй разом із переможцем турніру. Тріумф Гвардіоли та Зінченка надійний букмекер оцінює коефіцієнтом 3,60. Трішки менші шанси у Баварії та Ліверпуля – 4,30 та 5,80 відповідно. Віриш, що Челсі повторить свій шлях? Перемога "аристократів" оцінюється у 6,50. Зірковий ПСЖ з Мессі у разі перемоги дозволить помножити свій виграш на 8,50.

Подобається безкомпромісний атакувальний Аякс? Його тріумф принесе виграш, помножений на 14,0. Мадридський Реал у прогнозах не виглядає фаворитом – 16,0. Ще менші шанси має радість Роналду – 18,0. Ювентус (27,0), Атлетіко (31,0) та Інтер (46,0) ще мають шанси на прорив. А ризиковані ставки на аутсайдерів принесуть шалений виграш завдяки коефіцієнтам від 121 до 321.

За складом ПСЖ вже претендує на те, щоб отримати кубок, але на футбольному полі самої зірковості замало. Реал має більше досвіду перемог у Лізі чемпіонів, і доволі часто фортуна стає на бік "вершкових". Карло Анчелотті теж дещо краще контролює команду, аніж Маурісіо Почеттіно. Реал – король Європи, тому завжди буде серед головних претендентів на перемогу, незалежно від того, який суперник йому протистоятиме. 

Великі шанси є того, що кубок Ліги чемпіонів 2021/22 поїде на Туманний Альбіон. Окрім Челсі у раунд плей-офф пробилися Ліверпуль, Манчестер Сіті та Манчестер Юнайтед. І якщо кризовий МЮ доволі сумнівний претендент на те, щоб пройти мадридський Атлетіко, то команди Клоппа та Гвардіоли виглядають машинами, зупинити які Інтеру та Спортінгу просто не під силу. З англійського квартету хтось таки мусить дійти до фіналу, а можливо, повториться історія 2020/21 і у битві за приз зійдуться представники найсильнішої ліги світу?  

FAVBET прогнозує, що в Лізі чемпіонів переможе представник Англії з коефіцієнтом 1,65. У разі перемоги німецької команди виграш можна помножити 4,30. Віриш у Лілль та ПСЖ? Їхня перемога оцінюється коефіцієнтом 8,0. Виграш представника Іспанії гарантує коефіцієнт у 9,50. Тріумф італійців принесе виграш у 16-кратному розмірі, а якщо кубок підніме Аякс, Зальцбург або Бенфіка – переможець помножить свою ставку на 12,0

Мюнхенська Баварія – ще один грізний колектив, якому пророкують перемогу у Лізі чемпіонів. Лєвандовскі та компанія навряд чи відчують проблеми від Зальцбурга, хоча австрійський колектив здатен на вражаючий перформанс, тим паче, що "роттен" останнім часом немало пропускають. Втім, Ліга чемпіонів – чи не головна мета німецького клубу на сезон, тому тріумф Баварії навряд чи для когось стане сюрпризом чи сенсацією. 

Вільяреал та Ювентус – це та пара 1/8 фіналу, в якій важко навіть уявити одного з майбутніх переможців Ліги чемпіонів. Ці команди просто не тягнуть на те, щоб розглядати їх як потенційну загрозу амбіціям інших грандів. Хто б тут не переміг, його шлях в турнірі, скоріш за все, фінішує вже в 1/4.

Бенфіка Романа Яремчука перебуває у кризі, тому битва з Аяксом може стати для "орлів" останньою у Лізі чемпіонів. Амстердамські хлопці завжди готові шокувати грандів, але їхня перемога у турнірі виглядає малоймовірною – глибина складу та досвід тут мають визначальний характер.  Що ж до "вухатого" кубка, то цього року на ньому вигравіюють назву команди, якій вдасться об'єднати сяйво зірок та гармонію командної взаємодії.