УКР РУС

Інтер завдяки дублю чемпіона світу виграв Кубок Італії, вистоявши проти Фіорентини

24 травня 2023 , 23:54 / Читать на русском

Інтер у напруженому поєдинку переміг Фіорентину та вдруге поспіль завоював Кубок Італії.

Кубок Італії. Фінал

Фіорентина – Інтер – 1:2

Голи: Гонсалес, 3 – Мартінес, 29, 37

Інтер був чинним володарем Копа Італія та прагнув захистити титул від Фіорентини. Востаннє "фіалки" здобували трофей у 2001 році під керівництвом Роберто Манчіні. До слова, у фінальному поєдинку зустрілись колишні гравці Шахтаря: Додо розпочав гру з перших хвилин, а Мхітарян залишився на лаві запасних.

Реал здолав Райо Вальєкано та піднявся на друге місце в Ла Лізі, Севілья наздогнала команду Циганкова

На цей матч для вболівальників обох команд було виділено по 30 тисяч квитків, тому атмосфера на Стадіо Олімпіко була більш ніж вогняна. На 3-й хвилині Гонсалес змусив частину трибун шаленіти: Іконе прострілив на дальню стійку, а аргентинець з гострого кута прошив Хандановіча.

Інтер відповів дублем ще одного аргентинця. Спочатку Брозовіч вивів Мартінеса на побачення з Терраччано, а потім чемпіон світу вдало зіграв на ближній стійці.

"Фіалки" відмовлялись приймати такий результат, тому за 15 стартових хвилин другого тайму п'ять разів пробивали по воротах суперника. Втім, усі ці спроби навіть близько не наблизили їх до нічиєї. Натомість Лукаку, який замінив непомітного Джеко, відразу після появи небезпечно пробив з дальньої дистанції – кіпер не без проблем відбив потужний постріл.

У відповідь на вихід бельгійського велетня, Італьяно випустив Йовіча. Серб значно освіжив атаку Фіорентини та двічі змушував тіфозі Інтера хапатись за серце: спершу серб накрутив суперників, але не зміг переграти Хандановіча, а згодом форвард спрямував м'яч у лічених сантиметрах від стійки. Рахунок у матчі залишився незмінним.

Інтер завоював дев'ятий Кубок Італії у своїй історії. До кінця сезону підопічні Індзагі проведуть ще два матчі у чемпіонаті, проте найважливіша гра очікує їх у на міжнародній арені – "россонері" зустрінуться з Манчестер Сіті у фіналі Ліги Чемпіонів. Фіорентина також зіграє у вирішальному матчі єврокубка – "фіалки" боротимуться за титул Ліги конференцій з Вест Хемом.