УКР РУС

"Хочу прискорити контрнаступ": Ващук – про мотиви героїчного вчинку та жахи Гостомеля

20 травня 2023 , 13:12 / Читать на русском

Колишній захисник збірної України та Динамо Владислав Ващук пояснив, чому вирішив воювати проти російських окупантів.

"Я просто вступив до лав Національної гвардії. Не бачу у цьому нічого надзвичайного. Усі говорять про контрнаступ. От треба його трохи прискорити. Люди втомилися, треба їх замінити. Україна має повернути свої території.

Екс-футболіст збірної України Ващук вступив до Національної гвардії

Я добре знайомий з командиром Гвардії наступу. Якось спілкувалися з ним, він зробив мені пропозицію: "Владиславе, не хочеш до нас?" Я подумав і відповів згодою: "А чому ні?".

Я пройшов окупацію, був у Гостомелі. Я усе це бачив на власні очі. Бачив тих, хто прийшов до нас, на нашу землю, безпосередньо до мене у двір. Я бачив трупи, бачив усі жахи. Це страшно, важко… Але кому зараз легко? Вони все ще на нашій землі. Хто як не ми? Ми боремося за наше майбутнє. За майбутнє наших дітей. Хочеться, щоб діти зростали у мирній та вільній країні", – поділився Ващук в ексклюзивному коментарі для Футбол 24.

Зазначимо, що колишній футболіст після початку повномасштабного вторгнення два тижні жив у підвалі Гостомеля. Приєднавшись до лав ЗСУ, він допомагатиме бригаді "Буревій", яка залучалася для оборонних дій в містах Сєвєродонецьк та Лисичанськ Луганської області та по теперішній час виконує завдання в місті Бахмут Донецької області.