УКР РУС

Президент Барселони брутально наїхав на Реал: "Безпрецедентний цинізм"

17 квітня 2023 , 20:58 / Читать на русском

Президент Барселони Жоан Лапорта дав резонансну прес-конференцію у скандальній справі Негрейри.

Нагадаємо, каталонський клуб підозрюють у багаторічній співпраці з колишнім віце-президентом Комітету арбітрів Іспанії Енрікесом Негрейрою. Він начебто організовував для "блаугранас" "зручних" арбітрів у Ла Лізі.

Барселона не змогла обіграти аутсайдера Прімери – каталонці втратили очки вдруге поспіль

Прес-конференція Лапорти зібрала рекордну кількість медійників – 110 журналістів із 70 ЗМІ. Футбол 24 зібрав основні тези з виступу.

Коли з'явилася інформація про Негрейру, я одразу сказав, що існує чітко організована кампанія проти клубу. Ми замовили внутрішнє розслідування. Я отримав більше інформації. Отже, збираюся почати з цієї гучної заяви: "Барса ніколи не вчиняла жодних дій з метою вплинути на конкуренцію та отримати перевагу над суперниками".

Деякі люди проявили велику безвідповідальність. Хотілося б відзначити президента Ла Ліги, його безвідповідальне ставлення та очевидний брак професіоналізму. Він підживлює всю цю полеміку, надає документи, які не збігаються з реальністю. Намагається підтвердити хибну гіпотезу. Тебас скористався нагодою, щоб заохотити лігу приєднатися до публічного самосуду.

У нас є 629 звітів і 43 компакт-диски. Ці звіти були зроблені зовнішньою компанією з максимальною незалежністю. Барселона не скоїла жодного злочину. Реал Мадрид вважає себе скривдженим, хоча вони завжди користувалися прихильністю суддів. Так склалося історично. Через їхню близькість до влади. Протягом семи десятиліть люди, відповідальні за комітети, є колишніми сосіос або директорами Реала. Сподіваюся, що в суді їх вдасться викрити, адже це безпрецедентний цинізм.

Майбутнє Суперліги не залежить від участі Мадрида в справі Негрейри. Ми керуємося спільними переконаннями. Та мені не подобається позиція Реала, бо це – цинізм. Рішення суддів переважно ухвалювалися на їхню користь. Ми не зрікаємось Суперліги, адже повинні захищатися від клубів з необмеженими ресурсами.