УКР РУС

Рекордний гол Мбаппе допоміг ПСЖ перемогти Ланс – раннє вилучення поховало шанси "криваво-золотих"

15 квітня 2023 , 23:53 / Читать на русском

ПСЖ приймав Ланс у рамках 31-го туру чемпіонату Франції.

Ліга 1. Тур 31

ПСЖ – Ланс – 3:1

Голи: Мбаппе, 31, Вітінья, 37, Мессі, 40 – Франковський, 60 (П)

Вилучення: Абдул Самед, 19

Парижани зустрічалися на полі зі своїм найближчим переслідувачем у турнірній таблиці чемпіонату Франції. Ланс відставав від ПСЖ на 6 очок. Проте гості залишилися у меншості ще на 19 хвилині поєдинку. Абдул Самед отримав червону за грубий підкат проти Хакімі. Цим успішно скористалися підопічні Гальтьє. 

Манчестер Сіті розібрався з Лестером – Холанд оформив дубль

Серію голів розпочав Мбаппе, який отримав передачу від Вітінью, розвернувся та граціозно відправив мʼяч у ворота. Кіліан став найкращим бомбардиром клубу в історії зі 139 голами. Він обійшов Едісона Кавані. За кілька хвилин автор асиста розкішним гарматним пострілом з-за меж штрафного майданчика подвоїв перевагу парижан. Згодом Мбаппе пʼятою скинув на Мессі – аргентинець вдало пробив. Ліонель зрівнявся з Кріштіану Роналду за кількістю голів у топ-5 чемпіонатах Європи – по 495.

По перерві Руїс зіграв рукою у своєму штрафному, намагаючись вибити мʼяч. Арбітр після перегляду VAR призначив пенальті. Франковський спокійно реалізував 11-метровий. Невдовзі Хакімі спробував низом закотити мʼяч у ворота, але голкіпер був готовий до такого розвитку подій і спокійно нівелював небезпеку. Свисток арбітра зафіксував перемогу парижан – 3:1.

ПСЖ очолює турнірну таблицю Ліги 1 з 72 очками. А ось "криваво-золоті" одразу за парижанами з 63 балами.