УКР РУС

"Блохін – це ікона": екс-голкіпер Динамо пригадав провал легенди на чолі киян

13 квітня 2023 , 00:53 / Читать на русском

Колишній воротар Динамо Артур Рудько поділився спогадами про роботу Олега Блохіна.

"Із повагою ставився до Олега Володимировича. Це ікона та історія українського футболу, володар "Золотого м'яча". Усі його заслуги викликають велику повагу.

Динамо вказало на двері гравцю збірної України – на нього полюють клуби Європи

Зараз у різних інтерв'ю можна почути, як люди скаржаться на його характер, проте особисто у мене склалися найтепліші відносини із ним. Я вдячний йому за той час, що ми провели разом.

У чому причина його провалу з Динамо? Тоді була висока конкуренція в українському футболі. Шахтар, Дніпро, Металіст та Чорноморець також мали у своїх складах сильних легіонерів та одночасно боролися за медалі, чемпіонство та Кубок. Я не став би звинувачувати одного Блохіна у тому невдалому сезоні.

А щодо чуток, що Блохін під кінець своєї каденції в Динамо опустив руки, а тренером команди фактично був Сергій Ребров... Я не можу такого сказати. Блохін був головним тренером і залишався ним до свого останнього дня у клубі. Ребров і Рауль Ріанчо були асистентами", – розповів Рудько в інтерв'ю виданню Український футбол.

Нагадаємо, що під керівництвом Блохіна кияни не змогли виграти жодного трофея і вперше у своїй історії не посіли бодай друге місце в УПЛ. Легенду звільнили у квітні 2014-го відразу після поразки від Шахтаря (0:2).