УКР РУС

Білорусь дізналась вердикт УЄФА щодо участі у відборі на Євро-2024

5 квітня 2023 , 20:49 / Читать на русском

Футбольні команди білорусі можуть наразі продовжувати виступати на міжнародних турнірах під егідою УЄФА, попри допомогу їхньої країни росії у вторгненні в Україну.

На черговому засіданні Виконавчого комітету УЄФА члени союзу ухвалили рішення не виключати білоруські клуби та збірні країни від міжнародних змагань. Про це повідомляє Sportschau

Білорусь можуть викинути з Євро-2024 та усіх турнірів УЄФА

Водночас Виконком УЄФА позбавив білорусь права на проведення жіночого чемпіонату Європи U-19. Про те, що союз обговорить можливу дискваліфікацію усіх команд з країни-поплічниці росії, стало відомо ще 24-го березня. Тоді президент УЄФА Александер Чеферін надіслав лист до понад 100 членів Європейського парламенту з цим повідомленням.

Додамо, до Виконкому УЄФА входять 20 представників, один з них – президент російського футбольного союзу та гендиректор "Газпрому" Олександр Дюков. Раніше ФІФА та УЄФА відсторонили від змагань під своєю егідою усі російські команди, включно зі збірними. Водночас вони так і не позбавили країн-агресорів членства в організаціях.