УКР РУС

Петраков ледь не створив сенсацію, Швейцарія принизила білорусів – відбір на Євро-2024

25 березня 2023 , 20:52 / Читать на русском

Відбулися стартові поєдинки груп I та D у відборі на чемпіонат Європи-2024 з футболу.

Євро-2024. Кваліфікація.

Група I

Білорусь – Швейцарія – 0:5

Голи: Штеффен, 4, 17, 29, Джака, 62, Амдуні, 65

Ізраїль – Косово – 1:1

Голи: Перец, 56 – Даса, 36 (а)

Група D

Вірменія – Туреччина – 1:2

Голи: Кабак, 10 (а) – Кокджу, 35, Актюркоглу, 64

Лише 4 хвилини знадобилося Швейцарії, щоб відкрити рахунок у поєдинку проти Білорусі. Седрік Іттен поцілив у стійку, але Ренато Штеффен першим опинився на добиванні – 1:0. Невдовзі швейцарський вінгер оформив дубль. З ударом Граніта Джаки голкіпер білорусів впорався, але Ренато знову випередив оборонців суперника. На перерву "червоно-білі" пішли із надкомфортним гандикапом (3:0) – збірну поплічників терористів пошматував Штеффен, який записав у актив хет-трик.

У другому таймі його справу продовжили Джака і Амдуні, який забив через кілька хвилин після того, як змінив на полі хавбека Арсенала. 5:0 – ефектне приниження білорусів.

У паралельному матчі квінтету I Косово та Ізраїль розписали нічию. У першому таймі косовари несподівано вийшли вперед завдяки автоголу Елі Даса, однак по перерві статус-кво відновив Дор Перец – 1:1.

Туреччина на виїзді у непростій дуелі взяла гору над новими підопічними Петракова. Спершу гості зробили вірменам подарунок – Кабак записав у свій пасив автогол. Однак Кокджу ще до перерви відновив паритет, а Актюркоглу вивів Туреччину вперед. 2:1 – "арцівнер" таки не встояли під натиском статусних гостей.