УКР РУС

Нагельсманн спровокував звільнення з Баварії зухвалою витівкою – інсайдер озвучив несподівану версію

25 березня 2023 , 12:21 / Читать на русском

Баварія та журналіст Sky Sport Флоріан Плеттенберг озвучили певною мірою різні причини відставки Юліана Нагельсманна з тренерського містка мюнхенців.

Раніше стало відомо, що Баварія звільнила Нагельсманна з посади наставника команди та призначила на його місце Томаса Тухеля. Причини такого рішення керівництво мюнхенців не поспішало розголошувати.

Баварія офіційно звільнила Нагельсманна та призначила вигнанця Челсі

Журналіст Sky Sport Флоріан Плеттенберг припустив у своєму Twitter, що боси "пивоварів" передусім були незадоволені положенням команди у Бундеслізі. По-друге, вони не бачили прогресу талановитих гравців та новачків. Терпець керівництва клубу увірвався, коли екс-тренер поїхав у відпустку попри те, що команда продовжувала тренування.

Генеральний директор Баварії Олівер Кан озвучив дещо іншу версію на офіційному сайті мюнхенців: "Коли Юліан Нагельсманн очолив Баварію влітку 2021 року, ми були впевнені, що працюватимемо разом дуже довгий термін. Це було нашою метою. 

Юліан поділяє наше прагнення грати в успішний і привабливий футбол. Але зараз ми прийшли до усвідомлення того, що якість нашої команди, попри чемпіонство в минулому сезоні, проявлялася все рідше. Після чемпіонату світу в Катарі ми грали все менш успішно і привабливо. Сильні коливання в грі ставили під сумнів наші цілі не тільки в цьому сезоні, а й загалом. З цієї причини ми реагуємо зараз".

Додамо, перед міжнародною паузою Баварія втратила лідерство у Бундеслізі, відставши від лідера Борусії Дортмунд на 1 пункт. Юліан Нагельсманн продовжуватиме отримувати зарплатню від мюнхенців, поки не знайде новий клуб.