УКР РУС

Ман Сіті дотиснув аутсайдера завдяки дурному пенальті – Холанд скористався подарунком

11 березня 2023 , 21:24 / Читать на русском

Манчестер Сіті грав на полі Крістал Пелас в 27 турі АПЛ. Рахунок та звіт про матч читайте на "Спорт 24".

АПЛ, 27 тур

Крістал Пелас – Манчестер Сіті – 0:1

Гол: Холанд, 78 (пен.)

Чемпіони приїхали в гості до свого колишнього хавбека Патріка Вієйра, який другий сезон тренує Пелас. "Орли" були ледь не найгіршою командою АПЛ останніх місяців – жодної перемоги і всього 4 очки за 9 турів. Втім, минулого сезону вони змогли зупинити Сіті на своєму полі, розписавши "нулі". 

Мудрик вперше відзначився за Челсі – довелося перебороти нову роль, суддів і жадібних партнерів

Вієйра використав схожий план і цього разу. Господарі забилися в глуху оборону в надії відбити атаки грізного опонента. До перерви все працювало ледь не ідеально. Сіті мав обмаль моментів і лише одного разу влучив у площину воріт – Родрі ще на 3-й хвилині легко пробив по центру. У Пелас не було жодного, проте навряд "орли" сильно комплексували через цей факт.

По перерві Сіті продовжив свій натиск. Фоден чудово крутив з-за меж карного майданчика, але Гуайта парирував. Гвардіола випустив чемпіона світу Альвареса, який також мав свій шанс – повз ворота.  

Ймовірно, Крістал Пелас знову довів би справу до "сухої" нічиєї, якби не Майкл Олісе. Молодий вінгер повернувся допомагати обороні в карному майданчику і збив Гюндогана, коли той вже позбувся м'яча. Холанд чітко реалізував пенальті, оформивши 28 гол в АПЛ. Важка перемога дозволила Сіті скоротити відставання від Арсенала до 2 очок, але команда Зінченка завтра ще зіграє проти Фулхема.