УКР РУС

Наполі переграв Емполі та непристойно відірвався у боротьбі за Скудетто

25 лютого 2023 , 20:57 / Читать на русском

Емполі зустрічався з Наполі в рамках 24-го туру Серії А. Звіт про матч читайте на Спорт 24.

Наполі продовжує нестися до першого за 33 роки чемпіонства, стабільно втримуючи відрив від найближчого переслідувача Інтера на 15 очок. Натомість Емполі не створив сенсацію у поточній кампанії, очікувано розташувавшись у середині турнірної таблиці.

Наполі впевнено здолав Сассуоло, відірвавшись від Інтера вже на 18 очок

Вже з перших хвилин поєдинку партенопійці притисли суперника до воріт. Осімхен пристрілявся здалеку – оборонець Емполі заблокував удар. На 17-й хвилині пресинг від гостей дався взнаки. Ардіан Ісмайлі випадково зрізав м'яч у власні ворота, намагаючись перехопити простріл.

На екваторі тайму Віктор Осімхен подвоїв, вдало зігравши на добиванні після пострілу Хвічі. Наполі міг забивати щонайменше ще 1 гол до перерви. Мін Че Кім після розіграшу кутового виграв повітряну дуель та пробив головою у поперечку.

У другій половині господарі зробили все, щоб не пропустити ще більше. Ще один гол Осімхена скасували через офсайд, підопічні Спаллетті розлютились. Емоції не стримав навіть ветеран команди Маріо Руй. Після зіткнення з суперником у центрі він вдарив його ногою "нижче пояса" та отримав пряму червону. Втім це не завадило партенопійцям зберегти комфортну перевагу до фінального свистка – 2:0.

Отже, Наполі відривається від Інтера на 18 очок. Емполі з 28 балами розташувався на 12-й сходинці.