УКР РУС

"В УЄФА вписалися за Павелка, пригрозивши Шевченкові", – журналіст

13 грудня 2022 , 08:30 / Читать на русском

Журналіст Сергій Болотніков поділився інсайдами про підкилимні ігри в УЄФА.

Зокрема, Болотніков заявив, що УЄФА може виключити Україну зі свого складу, якщо звільнення очільника УАФ Андрія Павелка визнають політично вмотивованим. Нагадаємо, зараз Павелко фігурує у кількох кримінальних провадженнях щодо нецільового використання коштів. Функціонер ледь уникнув арешту – за нього внесли майже 10 мільйонів гривень застави.

Павелко пообіцяв Петракову посаду наставника молодіжної збірної України – все залежить від Реброва

Раніше ширилася інформація, що скандального президента УАФ на посаді може замінити Андрій Шевченко. "Проти Павелка підняли старі кримінальні справи. Схоже, був розрахунок, що він злякається і взагалі втече з країни. Або принаймні сам покине УАФ в обмін на те, що його не посадять.

Наразі цей план не спрацьовує. Павелко не здається. Він робить ставку на захист УЄФА. І, кажуть, в УЄФА справді вписались за нього, неофіційно пригрозивши Шевченку, що Україну можуть виключити з союзу, якщо будуть серйозні порушення при спробі змінити владу. А це означає – дискваліфікація клубів з єврокубків і збірної з відбору на Євро-2024.

Я в такий сценарій не вірю – треба бути самогубцем, щоб зараз виключити Україну з УЄФА. Але формальні підстави для кіпішу є. ФІФА і УЄФА, як відомо, не люблять втручання держави в футбольні процеси. УАФ цим користується, тикаючи пальцем на заборону Печерського суду проводити вибори президента УАФ і тиск обласних адміністрацій на регіональні футбольні асоціації, які можуть стати ініціатором зміни влади в Будинку футболу. Хоча останнє ще треба довести", – написав журналіст у телеграм-каналі КДК.