УКР РУС

Павелкові не обрали запобіжний захід – суд замінували

25 листопада 2022 , 11:24 / Читать на русском

Засідання Печерського суду, на якому мали обрати запобіжний захід президентові УАФ Андрієві Павелку, вимушено перенесли.

Причиною стало повідомлення про замінування будівлі, розповів відомий журналіст Костянтин Андріюк на своєму Telegram-каналі. Відтак засідання перенесли на найближчий понеділок.

Павелко отримав підозру від генпрокуратури, – журналісти

Нагадаємо, раніше журналісти Football Hub повідомляли, що 22 листопада президент УАФ Павелко і генсек асоціації Юрій Запісоцький отримали підозри від Генеральної прокуратури. Правоохоронці клопотали про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, відкрито кілька кримінальних проваджень щодо зловживань УАФ під керівництвом Павелка. У справі, в якій фігурує Запісоцький, йдеться про закупівлю через компанію Newport Management Limited 30 тонн чаю, 10 тонн кави та понад 2 тонн елітних морепродуктів і електрообладнання нібито для потреб тоді ще Федерації футболу України. Втім слідство встановило, що товари на 3,2 мільйони євро так і не доїхали до України.

Також Андріюк запевняє, що юристи УАФ вигадали цікаву схему, щоб "відмазати" Павелка. Буцімто, коли Запісоцький підписував папери, обов'язки керівника асоціації виконував Вадим Костюченко.