УКР РУС

Дружина тренера збірної росії Карпіна наїхала на окупантів – несподівана причина, сором і "чебуреки"

21 листопада 2022 , 13:16 / Читать на русском

Дружина коуча збірної рф з футболу Валерія Карпіна – Дарина – була шокована ставленням російських фанів до команди Таджикистану, з яким держава-вигнанець провела спаринг.

"Було дуже багато написано про Таджикистан. Обзивали футболістів та їхніх вболівальників чебуреками та гастарбайтерами. Це абсолютно зневажливо та принизливо щодо мешканців цієї країни. Ці слова прямо вивели мене з себе. За це дуже соромно.

Ганебний спаринг: росія не змогла забити 108-й команді в рейтингу ФІФА і почала виправдовуватися

Зрозуміло, що про нашу збірну багато написали. Гидко дуже. Справа не лише у вболівальниках. Боюся припустити, що це наша національна проблема. Мене ця ситуація зачіпає, тому що я в минулому педагог, і багато років прищеплювала дітям повагу до людей", – сказала Карпіна в інтерв'ю порталу РБ Спорт.

Нагадаємо, 17 листопада відбувся ганебний спаринг між росією і Таджикистаном. Після повномасштабного нападу рф на Україну ФІФА і УЄФА заборонили державі-терористці виступати у змаганнях під їхньою егідою. Втім, деякі команди спокушаються на криваві гроші та погоджуються на товариські зустрічі з агресоркою.

Матч з Таджикистаном завершився з рахунком 0:0. Після поєдинку збірна-вигнаниця недолуго виправдовувалася. Мовляв, гравці берегли сили. Та й газон був неякісний. 

А ще перед початком спарингу в Душанбе місцеві вболівальники нагадали росіянам про їхні злочини в Україні.