УКР РУС

Кара для окупантів: Європейський суд з прав людини прийняв позов УАФ проти росії

26 жовтня 2022 , 19:39 / Читать на русском

Президент УАФ Андрій Павелко пролив світло на розгляд справи Європейським судом з прав людини про воєнні злочини росіян проти українського футболу.

"Європейський суд з прав людини у Страсбурзі прийняв до розгляду позов Української асоціації футболу щодо компенсації масштабних збитків, які були завдані українському футболу російськими окупантами.

"Маю багато ідей": Зозуля зізнався, чи планує йти в президенти УАФ

Це серйозний успіх нашої футбольної спільноти на шляху до покарання агресора! Адже, відповідно до офіційної статистики, ЄСПЛ відмовляє у розгляді позовів проти рф у 90-95%. Отже, робота, яку провела команда УАФ, спільно з українськими та іноземними юристами, регіональними асоціаціями та клубами була реалізована на найвищому якісному рівні. Дякую за це всім, хто допомагав нам в процесі підготовки позову! Позову, який вперше, на превеликий жаль, поєднав жахіття війни і футбол. 

Нам вдалося досягти першого важливого результату у протистоянні українського футболу проти агресора завдяки єдності всієї футбольної спільноти України. Паралельно із постійними обстрілами, евакуацією, активною допомогою військовим, медикам і вимушеним переселенцям представники футбольної родини збирали і систематизували необхідну інформацію, яка пізніше була професійно опрацьована і лягла в основу позову до ЄСПЛ. Військова агресія росії триває, тому і ми продовжимо оновлювати інформацію щодо завданих збитків і надсилатимемо її в ЄСПЛ. 

Ми розуміємо, що цей позов не поверне загиблих представників нашої футбольної родини… Та саме заради їх світлої пам’яті, заради підтримки їх рідних ми маємо домогтися максимального покарання для агресора. Фашистська росія буде покарана", – повідомив Павелко у своєму Facebook.