УКР РУС

Іранські футболісти просять ФІФА виключити їхню збірну з чемпіонату світу – вражаюча причина

21 жовтня 2022 , 14:58 / Читать на русском

Гравці збірної Ірану з футболу просять ФІФА призупинити членство їхньої федерації. А це означатиме дискваліфікацію команди з Мундіалю-2022.

Чемпіонат світу стартує менш ніж через місяць – 20 листопада у Катарі. У першому своєму поєдинку Іран мав зустрітися з Англією. Проте футболісти близькосхідної країни вирішили відмовитися від участі в грандіозному форумі, щоб висловити протест проти злочинних дій їхньої влади.

Іранська скелелазка може потрапити за ґрати через виступ на змаганнях без хіджабу

"Жорстокість Ірану щодо власного народу досягла переломної точки та вимагає однозначного і твердого відмежування від спортивного світу", – так пояснили футболісти свою позицію в ефірі Iran International English.

Нагадаємо, нещодавно місцева поліція вбила 22-річна іранську дівчину Махсі Аміні через те, що вона неправильно носила хіджаб. Через це країною прокотилася хвиля протестів, під час яких вже загинуло 200 людей, з яких понад пів сотні – діти.

У зверненні до ФІФА спортсмени також наголошують, що жінкам у їхній країні заборонено відвідувати футбольні матчі, що є порушенням прав людини.

Додамо, що віднедавна росія почала масовано атакувати України дронами-камікадзе, які їй постачає Іран. Проте країна-терорист намагається видати за свої безпілотники "Герань".