УКР РУС

Приниження московитів: як Динамо з Мілевським поставило на коліна Спартак в ЛЧ – погром для історії

13 серпня 2022 , 11:33 / Читать на русском

Рівно 14 років тому, 13 серпня 2008-го, київське Динамо поглумилося з московського Спартака у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів 2008/2009. Кваліфікація

Спартак – Динамо – 1:4

Голи: Баженов, 4 – Бангура, 28, 46, Мілевський, 45,85

Склад Динамо: Шовковський, Бетао, Діакате, Несмачний, Михалик, Ель Каддурі, Вукоєвіч, Алієв (Гіоане, 76), Нінковіч, Бангура (Кравець, 88), Мілевський (Морозюк, 90)

Вже на старті матчу Шовковський не зміг впоратися з ударом Баженова, проте ще до перерви кияни встигли вийти уперед. Спочатку Бангура скористався помилкою екс-голкіпера Шахтаря Стіпе Плетікоси, а наприкінці тайму хорват, хоч і парирував удар Ісмаеля, але на добиванні зіграв Мілевський.

Навіть у воєнний час необхідно займатися звичними справами та розважатися, щоб не зійти з розуму. Живи своїм життям, про твою безпеку дбають військові. А ми перераховуємо 1% від кожного депозиту на підтримку Збройних сил України.
Вболівай за ЗСУ. Будь всередині гри з FAVBET.

Заледве розпочалася друга половина, як Бангура оформив дубль, скориставшись передачею Ель Каддурі. Врешті, гвінейський форвард Динамо оформив звання головного героя матчу, відзначившись ще й результативним пасом на Мілевського.

Через два тижні динамівці з таким же рахунком розгромили Спартак і в Києві та пробилися до групового етапу ЛЧ. Там українці посіли третє місце, поступившись Порту та Арсеналу, але випередили Фенербахче.