УКР РУС

Український півзахисник Актобе – про події в Казахстані: "Не страшно, ми через це вже пройшли – в Одесі теж підпалювали щось"

6 січня 2022 , 20:13 / Читать на русском

Хавбек Актобе Віталій Балашов прокоментував протести в Казахстані.

"Знаю, що там відбувається. Не можу нікому додзвонитись, бо в них блокують інтернет. Вчора з'явився буквально на годину, людина мені відповіла, я її щось запитав – знову зникла. І досі немає. Я написав у WhatsApp, але видно галочку і все, десь чотирьом-п'ятьом написав.

Маркевич емоційно відреагував на чутки про Шевченка та збірну Польщі

Я зараз в Одесі. Планую повертатися до Казахстану. 8 січня мав летіти на збори, що пройдуть у Туреччині. Але нещодавно зателефонували та сказали, що все це затримується, збори відкладаються. Потрібно почекати 4-5 днів, і буде якась інформація. Якби навіть летів до Казахстану, не було б страшно, бо ми через це вже пройшли – в Одесі у нас теж підпалювали щось.

Щодо закриття банків не знаю, але щодо інтернету точно. Мені писали, що інтернет глушать, блокують. Я й сам це чудово бачу за непрочитаними повідомленнями. Я писав місцевим гравцям, казахстанцям, але через це нічого від них не чув. Новини я не читаю, не знаю, що там узагалі, але чув, що там відбувається. Від клубу подробиць також не було. Я писав: "Нормально там все з вами?" Але досі чекаю на відповідь.

У сам Казахстан потрапимо вже десь за два з половиною місяці. Перший збір із 8 по 24 січня, потім до Одеси на 5 днів, потім другий збір на 16 днів, знову до Одеси на 5 днів, а потім завершальний збір. Десь наприкінці березня. Думаю, там вже все устаканиться", – цитує Віталія Балашова Tribuna.

Зауважимо, українець дебютував в УПЛ у сезоні 2014/15 в складі одеського Чорноморця. Протягом своєї кар'єри Балашов виступав також за донецький Олімпік, краківську Віслу, білоруський Іслоч та російський Тамбов. У 2021 році Віталій з Росії перебрався в казахстанський чемпіонат, де наразі грає за Актобе.