УКР РУС

Реал обіграв Ліверпуль у фіналі Ліги чемпіонів завдяки неймовірним сейвам Куртуа

29 травня 2022 , 00:35 / Читать на русском

Реал здобув перемогу над Ліверпулем у фіналі Ліги чемпіонів сезону 2021/22.

Організаторам поєдинку довелося перенести матч на 30 хвилин через масові зіткнення фанів зі стюардами та поліцією перед стадіоном Стад де Франс у Парижі. За свідченнями очевидців, уболівальникам не створили належного входу на трибуни, через що виникла тиснява і сутички. Дехто з фанатів навіть намагався прорватися на гру без квитка. Силовикам довелося застосувати сльозогінний газ.

Ліверпуль – Реал: фінал Ліги чемпіонів перенесли у часі – відома причина 

Це другий фінальний поєдинок між Ліверпулем та Реалом у Лізі чемпіонів за останні 4 роки. У 2018-му на київському НСК Олімпійський "вершкові" здобули перемогу не без допомоги фейлів Каріуса (3:1). Тож, підопічні Юргена Клопа мали шанс помститися за болючу поразку.

Мохамед Салах завдав першого удару по воротах суперника на 16-й хвилині, а незабаром знову перевірив реакцію Тібо Куртуа – бельгієць героїчно врятував "бланкос". Під завісу першої половини арбітр скасував взяття воріт Бензема через суперечливий офсайд. Тому команди пішли на перерву без забитих м'ячів. 

Навіть у воєнний час необхідно займатися звичними справами та розважатися, щоб не зійти з розуму. Живи своїм життям, про твою безпеку дбають військові. А ми перераховуємо 1% від кожного депозиту на підтримку Збройних сил України.
Вболівай за ЗСУ. Будь всередині гри з FAVBET.

На початку другого тайму Вінісіус завдав першого удару по воротах "червоних", якщо не рахувати постріл Каріма з офсайду, та одразу ж вивів Реал вперед – Вальверде асистував. Єгипетський вінгер та Діогу Жота створили кілька небезпечних моментів у штрафному суперника, однак Куртуа феєрично зберіг ворота сухими – 1:0. У активі бельгійця сейви на будь-який смак, що заслуговують навіть ''Золотого м'яча''.

Мадридці здобули свій 14-й кубок Ліги чемпіонів та залишаються абсолютними рекордсменами турніру за кількістю трофеїв. Для нашого Андрія Луніна – це перший кубок ЛЧ. Українець не провів у турнірні жодної хвилини.