УКР РУС

Росії призупинили членство у ФІДЕ – скандальний Дворкович теж під санкціями

8 червня 2024 , 19:35 / Читать на русском

Федерацію шахів Росії тимчасово позбавили членства у Міжнародній федерації шахів (ФІДЕ).

Про це рішення повідомляють на офіційному сайті Міжнародної федерації шахів. Його ухвалила комісія ФІДЕ з питань етики.

Зрада дня: екс-гравець збірної України отримав російський паспорт

Наразі російську федерацію відсторонили на два роки. Державу-терористку звинуватили у порушенні хартії ФІДЕ та етично-дисциплінарного кодексу організації. ФШР мала контакти з особами, які перебувають під санкціями і організовувала шахові турніри на окупованих територіях України. Президентові федерації Аркадію Дворковичу оголосили догану.

Однак це покарання набагато м'якше, ніж може здаватися. Відсторонення ФШР означає, що організація не має права брати участі в заходах, які організовує ФІДЕ. Однак обмеження не стосуються гравців, тренерів, арбітрів та клубів, які представляють федерацію боліт.

Водночас санкції можуть набути умовного характеру, якщо упродовж наступних двох місяців організація змінить керівництво і припинить діяльність на окупованих територіях України.

Додамо, що розгляд справи про покарання російської федерації розпочали після скарги, яку подала Федерація шахів України разом з українським гросмейстером Андрієм Баришпольцем та данцем Петером Нільсеном, тренером Магнуса Карлсена.