УКР РУС

"Україна викинута з найсильніших шахових країн", – гросмейстер розніс федерацію

20 січня 2023 , 22:16 / Читать на русском

Український шахіст Михайло Голубєв відреагував на те, що український чемпіон Європи з шахів Кирило Шевченко виступатиме за Румунію.

"Багаторічна організаційна імпотентність керівництва Федерації шахів України приносить свої вражаючі результати. У негативному значенні.

Український чемпіон Європи з шахів виступатиме за іншу країну

Перехід найсильнішого нашого шахіста його покоління, молодого гросмейстера Кирила Шевченка під кольори Румунії завдає чергового важкого удару по українській збірній (не говорячи навіть про перспективи України в індивідуальних змаганнях найближчими двадцяти роками).

З причин розбіжностей із керівництвом федерації та неповаги з її боку давно не грають за нашу команду гросмейстери Ельянов, Пономарьов, Криворучко, Арещенко.

Якщо до збірної не будуть залучені свіжі гравці, взяти яких начебто ніде, і вдасться продовжити вмовляти тих, хто виступав за неї останніми роками, то в колективі залишаються гросмейстери Коваленко, Волокитін, Іванчук, Коробов, Оніщук, Кузубов. Далеко не зірковий склад для нинішніх часів, і жодного молодого шахіста. Перспективи зростання негативні.

Констатуємо очевидне. Діяльність, а точніше – бездіяльність ФШУ під керівництвом Капустіна та Гнипа остаточно вивела Україну з фаворитів змагань у світових чоловічих шахах. Ми викинуті з-поміж найсильніших шахових країн, якими на даний період є США, рф, Індія та Китай. З керівництвом Капустіна та Гнипа у національній федерації має бути покінчено якнайшвидше", – заявив Голубєв на своїй сторінці у Facebook.