УКР РУС

Львівські шахістки Музичук не підтримали відсторонення росіян та білорусів з ФІДЕ

8 квітня 2022 , 12:57 / Читать на русском

Члени президії ЛОШФ Анна та Марія Музичук не підтримали жодне зі звернень українських шахістів до ФІДЕ щодо відсторонення росіян та білорусів.

Після жахливої різанини у Бучі, Гостомелі та Ірпені ЛОШФ написала листа президенту Федерації шахів України з проханням розглянути питання про виключення російської та білоруської шахових федерацій з ФІДЕ. Про це повідомляє львівська федерація на своїй сторінці в Facebook.

Азербайджанський шахіст зробив гучну заяву щодо участі в турнірах ФІДЕ – красивий жест для українців

Відомі гросмейстерки Музичук Анна та Музичук Марія не підписали та не підтримали цього листа. Через це ЛОШФ розпочала процедуру їх виключення з президії та членства у федерації.

У листі українські фахівці та спортсмени вимагають заборони усім російським і білоруським тренерам, арбітрам та офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою ФІДЕ. А також негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у ФІДЕ, зокрема Дворковича з посади президента, як пособника путіна.

Нагадаємо, раніше Анна Музичук публічно засудила вторгнення росії в Україну та закликала російських та білоруських шахістів висловити позицію проти війни.