УКР РУС

Відомий боксер завершив кар'єру у 32 роки через невиліковну хворобу мозку

16 жовтня 2024 , 17:10 / Читать на русском

Британський боксер Ліам Вільямс (25-5-1, 20 KO) змушений повісити рукавиці на цвях через проблеми зі здоров'ям.

32-річний боксер страждає на хронічну травматичну енцефалопатію – це невиліковне захворювання головного мозку, яке пов'язане з повторними черепно-мозковими травмами (струс мозку й повторні удари по голові). 

Ломаченко збирається завершити кар'єру, – джерело

"Я знаю, що бокс – це жорстоко. Я довіряю людям навколо мене, і, коли вони кажуть, що це кінець, ти повинен слухати. Це було дуже важко чути.

У мене було три чи чотири струси мозку за 18 місяців. Я не хочу боксувати лише заради грошей і отримати удар по голові, від якого ніколи не встану. У мене чудова сім’я, прекрасний партнер. Якщо я не можу насолоджуватися своїм життям з ними через пошкодження мого мозку, для чого це все?

Мабуть, мені не варто цього говорити, але лікар сказав мені не битися з Юбенком, оскільки я знову отримав струс мозку. У мене був струс мозку від ліктя в бою з Деметріусом Андраде, а також у спарингу. Напевно, я знав, що не повинен боксувати з Юбенком, але на столі було багато грошей. Бій проходив у Кардіффі, і я продав багато квитків. Це було божевілля. Я не хотів підвести людей, тому нічого не сказав. Я не показав жодного опору проти Юбенка. Очевидно, я повинен був послухати та не битися.

Нещодавно я дивився бій, навіть не пам’ятаю, який саме, і одразу надіслав повідомлення своєму менеджеру зі словами: "Замов мені бій". Але я передзвонив йому наступного дня і сказав, щоб він забув, що я щось колись казав", – наводить слова Вільямса BoxingScene.

До слова, Вільямс двічі претендував на титул чемпіона світу. У 2022 році він зазнав болючої поразки від Юбенка-молодшого, який чотири рази відправляв його у нокдаун. Востаннє Ліам виходив на ринг в лютому й програв Хамзі Шіразу технічним нокаутом в першому раунді.