УКР РУС

Затримання Усика у Кракові: польські прикордонники розкрили деталі

18 вересня 2024 , 12:29 / Читать на русском

Речник Карпатського відділу Прикордонної служби Польщі Яцек Міхаловський поділився деталями арешту Олександра Усика.

"Справа стосувалася двох громадян України. Один з них не був допущений на рейс, а інший сказав, що без нього не полетить. Це спричиняло затримку з вильотом літака, а з огляду на те, що вони не реагували на прохання працівників перевізника про залишення цієї зони, тож згідно з процедурою було викликано прикордонників з групи спецреагування.

Польський промоутер відреагував на арешт Усика в Кракові: "Страшенна ганьба на весь світ"

Це була превентивна міра (одягнути кайдани – прим.), щоб лише довести його до службового приміщення, де його відразу ж було розкуто. Чоловіки не чинили опору, але були у збудженому стані. Затримані не отримали жодного покарання, а лише попередження", – розповів Міхаловський у коментарі Укрінформ.

Також він додав, що через цей інцидент літак вилетів із годинним запізненням. Проте, речники Карпатського відділу Прикордонної служби РП й аеропорту "Баліце" не повідомили, якою була причина недопущення людини, яка супроводжувала Усика, на посадку літака.

Нагадаємо, українського чемпіона заарештували в аеропорту польського міста Краків. На арешт Усика відреагував і президент України Володимир Зеленський, який обурився таким ставленням до Олександра.