УКР РУС

Атлас порівняв бій Деревʼянченка проти Мбіллі зі стійкістю України під час війни

22 серпня 2024 , 14:46 / Читать на русском

Американський тренер Тедді Атлас поділився думками щодо бою українського боксера другої середньої ваги Сергія Деревʼянченка проти Крістіана Мбіллі.

"Дерев’янченко вкрав для мене цей вечір через його мужність і характер. Якщо ви дивуєтеся, чому Україна не була завойована більшою, величезною армією Росії, чому вона ще не була завойована ними протягом усього цього часу, то все, що вам потрібно зробити, подивитись на Дерев’янченка. Подивіться на нього.

Деревʼянченко зізнався, чи планує продовжувати карʼєру: "У Бога є його власні плани"

Саме тому народ України досі воює, тому він досі на тій війні, тому вони не були завойовані Росією. Тому що на тому боці воюють інші чоловіки з таким характером. Дерев’янченко – воїн у всіх відношеннях, і так це частково пов’язано з його культурою, країною. Це гордий українець. І я не кажу, що треба бути українцем, щоб бути жорстким і гордим, я просто кажу про цього конкретного хлопця.

Це було надзвичайно, що він пройшов повну дистанцію. Я чесно думав, що бій треба було зупинити. Я думаю, що суддя або його кут повинні були зупинити це, тому що боксер не зробив би цього. Ви повинні захистити такого бійця від нього самого. Він сам не зробить цього, і мені здалося смішним, що тренер запитав: "Як ти почуваєшся?" Якби ви побачили когось з поранених воїнів на полі бою і запитали: "Як ти почуваєшся?"

"Дай мені мій автомат", – відповіли б вони. "Зроби мені послугу, ця рука не так добре працює, можеш передати мені автомат в іншу руку, будь ласка. Ось як я себе почуваю".

Тому я вважаю божевіллям запитувати такого боксера в той момент, на тій стадії бою, що він відчуває. Як ви думаєте, що вони скажуть, окрім того, що ти божевільний, якщо запитуєш це? Ти не повинен питати про це, якщо ти тренер. Я ніколи не питаю", – сказав Атлас THE FIGHT with Teddy Atlas.

Нагадаємо, 38-річний Деревʼянченко у третьому раунді травмував ліву руку і решту поєдинку боксував лише правою. Бій тривав усі 10 раундів, за підсумками яких судді одноголосно віддали перемогу Мбіллі.