УКР РУС

Головний тренер збірної України з боксу Сосновський поїде на Олімпіаду-2024 – пояснили, що заважало раніше

17 липня 2024 , 19:50 / Читать на русском

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський буде присутній на Олімпіаді в Парижі.

Про це у офіційній заяві повідомила Федерація боксу України.

Головний тренер збірної України з боксу лишився за бортом Олімпіади – відома причина

"Нещодавно в мережі почала ширитися неправдива інформація, що нібито керівництво Федерації боксу України навмисно не включило в склад команди головного тренера збірної – Дмитра Сосновського. Для того, щоб ситуація стала зрозумілою, повідомляємо, що збірна України з боксу виборола 3 ліцензії на Олімпіаду, виходячи з цього, тренерський штаб має складати 50% від кількості ліцензій. 

Це означає, що разом з трьома боксерами у Париж мали б поїхати два тренери, проте ФБУ доклала максимум зусиль і разом з НОК України кількість акредитацій для тренерського штабу вдалось збільшити до 4-х. 

Під час засідання робочої групи щодо складу офіційної делегації на участь в Іграх ХХХІІІ Олімпіади в місті Париж (Французька Республіка), було вирішено, що разом з боксерами поїдуть їх особисті тренери – Олександр Хижняк, Олександр Поліщук та Сергій Данильченко, четверту акредитацію отримав лікар Максим Масляний. 

Попри ці обставини, керівництво ФБУ продовжило працювати над тим, щоб акредитувати на ОІ-2024 Дмитра Сосновського й нещодавно отримало позитивне рішення. На сьогодні Дмитро Дмитрович включений у наказ про виїзд і готується супроводжувати своїх підопічних у Париж" – йдеться в заяві.

Нагадаємо, Україну на Іграх представлять Айдер Абдураїмов, Дмитро Ловчинський та Олександр Хижняк. Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня.