УКР РУС

Усик – Ф'юрі: WBC хоче збільшити кількість суддів під час історичного бою

19 лютого 2024 , 13:27 / Читать на русском

Поєдинок за звання першого у XXI столітті абсолютного чемпіона світу в хевівейті між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі може відбутися за участі більшої кількості суддів.

Президент WBC Маурісіо Сулейман пропонує збільшити кількість суддів з трьох до п'яти або навіть шести, зважаючи на надзвичайно високий статус поєдинку.

"Бій з Усиком буде для Ф'юрі кошмарним сном": директор українця висміяв травму Тайсона

"Це моя рекомендація. Подивимося. Бокс – це спорт, у якому дуже важко домогтися змін. Ми традиціоналісти. Я продовжуватиму висувати цю пропозицію.  Ми пропонуємо використовувати п'ять або шість суддів. 

У нас є система віддаленого підрахунку очок, яка використовується для навчання та оцінки суддів рингу з усього світу. Вони ведуть підрахунок очок у прямому ефірі за системою WBC, яку ми розробили. Проведені за цією системою бої показали, що чим більше суддів оцінюють поєдинок, тим менша ймовірність неправильного рішення.

Якщо в одного судді буде поганий вечір, а двоє інших ухвалять правильне рішення, ви все одно збережете бій. Якщо у двох буде складний бій, то один раунд може змінити весь результат. Але якщо у вас більше суддів, то ймовірність неправильного рахунку зводиться до мінімуму. Єдиний намір – щоб не було жодних розбіжностей.

Зараз у нас найбільший бій за останні 25 років у надважкій вазі. Тож ми повинні постаратися зробити все можливе", – цитує Сулеймана Sky Sports.

Нагадаємо, епохальний бій перенесли на 18 травня через розсічення Ф'юрі. Якщо дуель ще раз зірветься, винуватиць заплатить 10 мільйонів доларів штрафу.