УКР РУС

МОК отримав офіційний запит щодо участі легендарного Пак'яо в Олімпіаді-2024

9 жовтня 2023 , 12:45 / Читать на русском

Олімпійський комітет Філіппін надіслав офіційний запит до МОК щодо участі екс-чемпіона світу Менні Пак’яо в Іграх у Парижі.

Про це повідомляє відомий журналіст Майкл Бенсон на своїй сторінці у Twitter. У грудні цього року Пак'яо виповниться 45 років. Він прагне остаточно повісити рукавички на гвіздок, додавши у свій актив золото Олімпіади.

WBC створила спеціальний чемпіонський пояс для Зеленського

Нагадаємо, легендарний філіппінський боксер володів чемпіонськими титулами в шести вагових категоріях. Останній офіційний поєдинок провів у серпні 2021 року, поступившись кубинцеві Йорденісу Угасу. Після цього Менні провів кілька виставкових поєдинків.

Свого часу Пак’яо балотувався на пост президента Філіппін у 2022 році, але програв вибори. Також знаменитий боксер відомий своєю благодійною діяльністю. Зокрема, він збудував ціле село для малозабезпечених земляків. Житло отримали тисячі незаможних філіппінців.

До слова, Пак'яо підтримує Україну у війні з росією. Зокрема, торік він передав родинам, які постраждали від агресії рф, частину виручених коштів від виставкового бою з корейцем Ді Кей Йо.