УКР РУС

Голуб – про свої благодійні аукціони: "Зібрали для військових 17 мільйонів гривень"

29 серпня 2023 , 20:49 / Читать на русском

Відомий тренер з боксу Єгор Голуб розповів про свою волонтерську діяльність.

"Ми вже зібрали для військових 17 мільйонів гривень. Це 500 тисяч доларів. Я цю суму в руках не тримав, тому не до кінця навіть її не усвідомлюю. Але, я вважаю, що допомагати має кожен, і добре, коли людина навіть кидає 5 і 10 гривень. Адже навіть такі дрібниці допомагають давати результат. 

Тренер Берінчика виставив на аукціон легендарні шорти Кличка

По факту має бути навіть трішки більше грошей, адже бували випадки, коли люди купували рукавицю, яка коштувала, наприклад, 30 тисяч гривень, а вони скидали 60 тисяч. Деяким людям все одно на лоти, вони просто знають, що таке підрозділ "Гонор", що ці хлопці роблять на фронті, і роблять для себе музей, що вони їм допомагали. 

Я вважаю, що зараз усі мають допомагати, адже наша країна переживає дуже скрутний час. Якось я розігрував футболку Вейна Руні. Вона пішла за 74 тисяч грн, Людина, яка її купила, просто так віддала її моєму близькому другу, який отримав важке поранення, і йому ампутували ногу. Він написав коментар під постом про аукціон: "Падло, футболку мого улюбленого футболіста продав". І та людина побачила цей коментар, і віддала йому її просто так. 

Люди не мають забувати, що в нас триває війна. В суботу, за трохи більше ніж тиждень до бою Дениса у Вроцлаві, до нас в табір в Буковель приїхав мій товариш Олександр Власенко, з яким ми проводимо ці аукціони. І він проїхав 10 годин машиною з Києва виключно для того аби ми зробили фото нових лотів перед тим, як я поїду на бій. У нас є графік – раз у три дні потрібно публікувати лот. І ми маємо його дотримуватися. У нас вже було 601 чи 602 лоти. 

Мої хлопці-військові, яким ми допомагаємо, безмежно вдячні мені. Але мені дуже незручно за це, бо це я їм неймовірно вдячний за те, що вони боронять нашу Батьківщину", – сказав Єгор Голуб в інтерв'ю XSPORT.