УКР РУС

Джошуа потужним ударом в щелепу нокаутував Хеленіуса в сьомому раунді – ефектна розминка перед Вайлдером

13 серпня 2023 , 01:56 / Читать на русском

На арені O2 в Лондоні в головній події вечора від Matchroom Boxing Ентоні Джошуа (25-3, 22 КО) достроково переміг Роберта Хеленіуса (32-4, 21 КО).

Нагадаємо, Ей Джей мав дати реванш своєму земляку Ділліану Вайту. Однак той за тиждень до дуелі провалив допінг-пробу, тож терміново довелося шукати заміну. Виклик прийняв "Північний кошмар" Роберт Хеленіус. За словами фіна, він отримав дзвінок від команди Джошуа через 5 хвилин після того, як нокаутував Міку Міелонена. 

Хеленіус розлютився після перевірки рукавичок Джошуа: "Це ї**на х**ня"

До слова, Джошуа на цій же O2 Арені першого квітня цього року за одностайним рішенням суддів взяв гору над Джермейном Франкліном.

Перший раунд опоненти провели обережно. Британець акуратно захищався, а потім почав диктувати свої темп і дистанцію, надокучаючи супернику джебом. Наступні кілька відтинків бою минули доволі мляво – публіка навіть почала невдоволено посвистувати.

У п'ятому раунді фін почав помітно здавати позиції, пропустивши кілька потужних джебів в голову та раз-у-раз входячи в клінч. А ніс скандинава добряче кровоточив.

Ефектний фінал трапився у сьомому раунді. Нищівним ударом з правої Джошуа поцілив Хеленіусу в підборіддя та відправив його на канвас. Скандинав підвестися уже не зміг. А ошалілий британець кинувся за межі рингу розділити радість з фанатами. Рефері зафіксував дострокову перемогу Ей Джея.

Для Джошуа ця дуель була важливою, зокрема, для того, щоб якомога більше "притертися" до нового тренера Дерріка Джеймса. У січні на цей тендем чекає протистояння з Деотеєм Вайлдером.